Евродепутатите от подкомисията на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията,

...
Евродепутатите от подкомисията на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията,
Коментари Харесай

Подкомисията на ЕП за следене на демокрацията отчита, че правителствата не дават откровени отговори

Евродепутатите от подкомисията на Европейския парламент за наблюдаване на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права регистрираха през днешния ден, че постоянно управляващите в Европейски Съюз не дават откровени отговори на поставяните от тях въпроси, съобщи Българска телеграфна агенция.

Властите в Европейски Съюз не всеки път дават отговор откровено и изпращат на нашите съвещания представители, които не са в положение да дават отговор на задаваните въпроси, съобщи евродепутатът Гуендолин Делбос (Зелени). Тя добави, че представители на Унгария и на Полша не са се отзовали на поканите за присъединяване в съвещание на комисията на Екологичен потенциал за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи. Председателят на подкомисията Софи ин'т Велд (Обнови Европа) и други евродепути се причислиха към наблюдението, че европейските държавни управления не са откровени и изпращат неподготвени представители.

Тя регистрира, че на България до момента са били отдадени две закрити съвещания и с българските управляващи е сбъднат спомагателен продан на писмени въпроси и отговори. По нейните думи подкомисията следи също събитията в Малта, Полша, Словакия, Кипър, както и налаганите ограничавания в Европейски Съюз против пандемията от COVID-19.

Катерина Барлей (Социалисти и демократи) предложи да бъде проследено приложението на рекомендациите към нашата страна, отправени в отчетите на Европейската комисия. Малин Бьорк (Европейска обединена левица) предложи подкомисията да стартира наблюдаване на свободата на европейските медии и на схемите за даване на поданство на Европейски Съюз против вложения. Рамона Стругариу (Обнови Европа) предложи разискване на случая пред централата на Вътрешна македонска революционна организация в София, когато против протестиращи бяха употребявани пиратки и водни струи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР