Евродепутатите от ГЕРБ ще подкрепят председателя на Партията на европейските

...
Евродепутатите от ГЕРБ ще подкрепят председателя на Партията на европейските
Коментари Харесай

Борисов: Евродепутатите от ГЕРБ ще подкрепят Станишев за председател на ЕП

Евродепутатите от ГЕРБ ще поддържат ръководителя на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, в случай че бъде препоръчан за началник на Европейския парламент. Това заяви министър председателят Бойко Борисов след края на изключителното съвещание на Европейския съвет.

Българин на такава висока позиция е единствено чест и горделивост, без значение че неговите хора в България не го харесват, разяснява Борисов.

" Още при предизборната акция недоумявах, че водачът на ПЕС не желаеха да го включат в листата. Сигурно сега му е мъчно да изяснява по какъв начин той не е ръководител на групата, тъй като неговата партия не му е дала това право, а ще оглави Европейския парламент ", посочи министър председателят.

Той изрази удовлетворение от признатите решения за разпределението на висшите длъжности в Европейски Съюз, тъй като Европейската национална партия (ЕНП) резервира председателското място на Европейската комисия.
Германският боен министър Урсула фон дер Лайен е изборът на евролидерите за нов ръководител на Европейска комисия Предстои гласуването на кандидатурата ѝ в Европарламента, а там тя е доста подложена на критика
Категорично държахме Европейска комисия да бъде за ЕНП и това постигнахме, съобщи министър председателят. Той посочи, че неговите сътрудници са дали обещание да обезпечат поддръжка от евродепутатите в своите политически сили за " този голям компромис ".

" Аз съм удовлетворен, тъй като ние си взехме поста, който прилича на партия победител. Поста на Европейския съвет. Шарл Мишел е извънредно интелигентен и квалифициран човек. Приятел на България “, означи Борисов.



С препоръчаната за ръководител на Европейска комисия - Урсула фон дер Лайен, той посочи, че се познават добре.

Борисов дефинира препоръчаната за ръководител на Европейската централна банка Кристин Лагард като огромен експерт, който е значим за пътя на България към еврозоната, уточни министър-председателят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР