Евродепутатите от ГЕРБ-СДС в Европейската народна партия протестират срещу “реставрирането

...
Евродепутатите от ГЕРБ-СДС в Европейската народна партия протестират срещу “реставрирането
Коментари Харесай

Борисовите евродепутати надигнаха вой до LIBE заради думите на Рашков

Евродепутатите от ГЕРБ-СДС в Европейската национална партия стачкуват против “реставрирането на практики и политически похвати от времето на репресивния комунистически режим”, показват в декларацията си те.

Според тях Бойко Рашков през днешния ден направил изцяло неприемливо изявление по парламентарните стандарти като отправил директна закана от трибуната за свада с Бойко Борисов.

“Смразяващ е паралелът с метода на комунистите от 1947 година. Тогава комунистическият деспот Димитров по същия метод се заканва на водача на опозицията Никола Петков, който малко по-късно е обесен по скърпен правосъден развой ", пишат евродепутатите на Борисов до LIBE.

Според тях в двата месеца, в които Рашков е отпред на Министерството на вътрешните работи са били осъществени предизборни поръчки за почистване на политическия терен за идния на 11-ти юли избор.

“Подобни закани в демократична страна, член на Европейски Съюз, от трибуната на Народното събрание, изказани от вътрешен министър са неприемливи и ние показваме нашето надълбоко отвращение от това държание. Със спазването на върховенството на закона, не може да се злоупотребява, с цел да се реализират политически цели. Считаме за изцяло належащо това действие да се прегледа и от Мониторинговата група към комисията LIBE за наблюдаване на върховенството на закона в ЕС”, показват евродепутатите.

Интересно е, че се обръщат към тъкмо тази комисия. Миналата година LIBE заприказва за сериозните проблеми с върховенството на закона у нас, което в последна сметка докара до гласуването и приемането на резолюция в Европейския парламент. Срещу нея остро реагираха точно от ГЕРБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР