Евродепутатите от ГЕРБ питат БСП би ли подкрепила избори от

...
Евродепутатите от ГЕРБ питат БСП би ли подкрепила избори от
Коментари Харесай

БСП ще подкрепи ли избори на чужда държава у нас, питат евродепутати от ГЕРБ

Евродепутатите от ГЕРБ питат Българска социалистическа партия би ли подкрепила избори от непозната страна на територията на България. Повод за въпросът е позицията на аления народен представител Таско Ерменков по отношение на изборните резултати в Крим.

В своя позиция евродепутатите от ГЕРБ напомнят декларацията на висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини от 16 март т. година В документа ясно се декларира позицията на Европейския съюз за непризнаване на извършените от страна на Руската федерация избори на Кримския полуостров, който попада в границите на интернационално приетите граници на Украйна, заяви пресцентъра на партията.

" Да считаме ли, че написаното от Таско Ерменков е публична позиция на Българска социалистическа партия и дали от Партията на европейските социалисти (ПЕС) знаят за нея? ", питат още евродепутатите от ГЕРБ. Според тях изразеното от депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков виждане за следващ път демонстрира, че наследниците на някогашната комунистическа партия в България принадлежат единствено номинално към фамилията на европейските социалисти и по редица значими въпроси поддържат популистки и анти-ЕС позиции, заяви пресцентърът на ГЕРБ.

Подобно поведение и политическо позициониране от страна на българските социалисти слагат под въпрос както техния европейски образ, по този начин и евроатлантическата ориентировка на страната. За нас сходни позиции са неприемливи и са в прорез с правилата на участието ни в Европейски Съюз и НАТО, показват още евродепутатите от ГЕРБ.

" Виждаме единствено в границите на последните няколко месеца какъв брой съществено се разминава позицията на Българска социалистическа партия с тази на европейските социалисти, както по повод ратификацията на Истанбулската спогодба, по този начин и във връзка с декларацията на принадлежащия към фамилията на социалдемократите висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи ", акцентират от ГЕРБ.

Заветът на българските възрожденци е да бъдем равни с другите европейски нации - нашият народен блян още в оня миг е обвързван с визията за свободна и обединена Европа, считат евродепутатите. Те предлагат на депутата Таско Ерменков и представителите на Българска социалистическа партия да се срещнат по-добре с творчеството на Христо Ботев и цяла плеяда български възрожденци и революционери като Васил Левски, Г.С. Раковски, Захари Стоянов и доста други преди да ги цитират в сходен подтекст, заяви пресцентърът на ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР