Евродепутати се опасяват, че противоепидемичните мерки я някои страни противоречат

...
Евродепутати се опасяват, че противоепидемичните мерки я някои страни противоречат
Коментари Харесай

ЕС загрижен, че COVID мерките могат да са в разрез със законността |

Евродепутати се притесняват, че противоепидемичните ограничения я някои страни опонират на върховенството на закона и главните права. Това стана ясно по време на днешното съвещание на Европейския парламент, който разиска за следващ път Ковид ограниченията в Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Парламентарната група на Европейската национална партия уточни, че типът на ограниченията следва да се дефинира от учените, а политиците са виновни за спазването на законността.

Демократите и социалистите акцентираха, че ограниченията слагат демокрацията на тестване и натоварват ръководещите с изключителна отговорност.

Според тях в някои страни ограниченията се употребяват от ръководещите, с цел да се лишават съществени права. Те дадоха образец с Унгария и Полша

Групата " Обнови Европа " означи, че болшинството от жителите в Европейски Съюз са уверени в потребността от ограниченията. " Някои държавни управления цинично се възползват от пандемията за властническо ръководство ", прибавиха либералите.

Зелените показаха, че свободата на изложение и на медиите в някои страни от Европейски Съюз е била лимитирана и измежду негативните образци дадоха ограниченията, подхванати в региони с ромско население в България.

Според Европейските консерватори и реформатори някои държавни управления употребяват пълномощия, които в нормални времена биха били възприети като корист. Те акцентираха, че тук-там в Европейски Съюз се следят дейности, присъщи за диктатури като Куба и Венецуела. " Не са единствено в Полша и Унгария, само че и в Испания се подхващат противоконституционни дейности, постанова се цензура, оправдана с битката с дезинформацията ", показаха от групата на консерваторите.

Европейската обединена левица съобщи, че рестриктивните мерки водят до неправда и нарушение на главните свободи.

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс уточни, че всички страни от Европейски Съюз са въвели ограничения за ограничаване на главните свободи и в някои случаи това слага под въпрос върховенството на закона.

Мерките би трябвало да подлежат на парламентарен надзор. Устойчивостта на правосъдните системи е подложена на тестване, пандемията очерта потребността от ускорено прекосяване към електронно правораздаване, добави еврокомисарят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР