Евродепутати от всички партии защитиха Джулиан Асанж на дебат късно

...
Евродепутати от всички партии защитиха Джулиан Асанж на дебат късно
Коментари Харесай

Евродепутати защитиха Джулиан Асанж

Евродепутати от всички партии опазиха Джулиан Асанж на спор късно нощес в пленарната зала в Страсбург.

Дебатът е във връзка идното решение, което английският Върховен съд би трябвало да вземе дали да удостовери или отхвърли изгонването в Съединени американски щати на създателя на уеб страницата „ Уикилийкс “. Самият той е н лондонски затвор. В Съединени американски щати го заплашва присъда от 175 години зад решетките.

Асанж, който е австралиец, е търсен по обвиняване в шпионаж.

В разискванията участваха малцина евродепутати. Нито един от тях обаче не се изрече срещу Асанж. Той бе разгласен за страдалец.

Прозвучаха предизвестия, че преследването му е опит за заглушаване на демократичната публицистика. Ораторите акцентираха, че разкритията му са нанесли съществени вреди на имиджа на Съединени американски щати, откакто са уличили американската войска във военни закононарушения в Ирак и Афганистан.

Чуха се и обвинявания, че до момента в който Европейски Съюз е угрижен поради гибелта на Навални и здравословното положение на доста съветски пандизчии, той нехае за протичащото се с Асанж и това, че той може да почине в пандиза.

В пленарната зала бе пристигнал особено поканеният Джон Шиптън - бащата на журналиста.

Крайно десният немски евродепутат Гунар Бек напомни, че неговата партия „ Алтернатива за Германия “ (АзГ) е предложила Асанж да получи леговище.

Не единствено Асанж е разпространявал секрети документи, само че единствено той страда толкоз дълго време в строго охраняван затвор, посочи италианската самостоятелна депутатка Сабрина Пинедоли.

„ Без него Европа няма да е свободна “, съобщи нейният съотечественик Дино Джарусо, също самостоятелен представител.

Белгийската социалистка Мария Арена прикани Европейски Съюз да употребява всички благоприятни условия на дипломацията, с цел да бъде предотвратено изгонването на австралиеца.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР