Евродепутати от румънските партии Съюз за спасение на Румъния“ (ССР)

...
Евродепутати от румънските партии Съюз за спасение на Румъния“ (ССР)
Коментари Харесай

Румънски евродепутати искат среща с Марк Рюте заради Шенген

Евродепутати от румънските партии „ Съюз за избавление на Румъния “ (ССР) и РЕПЕР приканват за срещи с премиера на Нидерландия Марк Рюте и с нидерландски депутати, с цел да се изяснят запасите по отношение на присъединението на Румъния към Шенген. Това оповестява организация Аджерпрес, като цитира изказване на румънската делегация на групата " Обнови Европа ", оповестено през днешния ден.

Делегациите на ССР и РЕПЕР в Европейския парламент изпратиха през днешния ден две взаимни писма до нидерландския министър председател Марк Рюте и до Камарата на представителите на нидерландския парламент с искане за среща с ръководителя на държавното управление и за разискване с Комисията по европейски въпроси на тематиката за достъпа на Румъния до Шенгенското пространство за свободно придвижване, се споделя в цитираното изказване.

Исканията са отправени след резолюцията, утвърдена на 20 октомври от нидерландските депутати, по въпроса за присъединението на Румъния и България към Шенген.

" Политическата партия, която представлявате, и обединението, която ръководите, носят отговорност пред холандския народ, само че също по този начин и пред румънците и останалите европейски жители. Решенията по отношение на Шенген не би трябвало да се управляват единствено от националния дневен ред, а от по-широка вероятност и деликатен разбор на въздействието им върху всички европейци. Предлагаме да създадем всичко по силите си за позитивно решение от страна на нидерландското държавно управление за присъединение на Румъния и България към Шенгенското пространство ", се споделя в писмото, изпратено от депутатите от ССР и РЕПЕР до премиера на Нидерландия Марк Рюте.

В писмото до нидерландските народни представители румънските евродепутати показват, че един по-пряк продан на отзиви по отношение на събитията в страната ще даде отговор на въпросите по отношение на използването на европейското и на шенгенското право от страна на Румъния. 

Депутатите от ССР и РЕПЕР декларират също пред нидерландските депутати, че интензивно поддържат промените в региона на правораздаването и битката с корупцията и интензивно глобяват вътрешните пропуски по тези въпроси, както и че са твърдо ангажирани с присъединението на Румъния към Шенгенското пространство.

РЕПЕР е редуциране, което се получава от името на партията на румънски език – „ Подновяваме европейския план на Румъния “ (Reînnoim Proiectul European al României).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР