Евродепутатът Станислав Стоянов, избран от Възраждане и част от групата

...
Евродепутатът Станислав Стоянов, избран от Възраждане и част от групата
Коментари Харесай

Станислав Стоянов от “Възраждане” поиска Европейският съюз да подпомогне България за укрепване на границите ѝ

Евродепутатът Станислав Стоянов, определен от " Възраждане " и част от групата " Европа на суверенните народи ", в изявление от трибуната на Европейския парламент изиска Европейският съюз да подкрепи България в опазването на границите ѝ.

Конфликтът в Близкия изток се разраства, налице са предпоставки за още по-голямо ескалиране, а с това и заплахата за сериозна мигрантска вълна към България. " Възраждане " акцентира незабавната нужда от предприемане на превантивни защитни ограничения за подсилване на границите на България.

Считаме, че Европейският съюз би трябвало да подкрепи България финансово, защото границата е външна и за съюза и на пътя на съществени мигрантски потоци. Опазвайки границата си, България подкрепя сигурността и на целия Европейски Съюз. Подобряването на инфраструктурата в граничните региони, техниката и оборудването ще ускори качествата на страната за запазване на границата.

" Свободата на придвижване e едно от главните постижения на съюза и е преимущество за нас, и за стопанските системи на нашите страни. Шенгенското пространство фактически е инструмент в тази тенденция. Европейски Съюз обаче би трябвало да е угрижен освен за свободата на придвижване, а и за сигурността на своите жители. А през днешния ден Шенгенското пространство е в тежка рецесия и не дава отговор на потребностите точно във връзка с сигурността. Не дава отговор на геополитическите действителности и рисковете пред, които сме изправени. Шенгенското съглашение би трябвало да бъде реформирано, с цел да подсигурява сигурността на страните членки и нулева незаконна миграция.

Това значи, преди всичко, да се укрепят външните граници на съюза, а страните членки, натоварени с тяхната защита, да бъдат подкрепени финансово, тъй като няма сигурни вътрешни граници без сигурни външни такива. Европейският съюз, несъмнено, би трябвало да следи за вярното консумиране на тези средства.

Подходът към сигурността и миграцията би трябвало да бъде изцяло преосмислен, в случай че в действителност желаеме сигурност и непоклатимост. Времето за цялостна, координирана промяна е в този момент! ", сподели Станислав Стоянов от трибуната на Европарламента.

Тази седмица " Възраждане " бе ротационен ръководител на постоянната среща на делегацията на българските депутати в Екологичен потенциал. Представителите на " Възраждане " сложиха въпроса по време на съвещанието и провокираха ползотворна полемика за подготовката за идните провокации. Имаше единодушие, че в този момент е добър миг за подсилване на българската граница, явяваща се външна за Европейски Съюз. Ще търсим благоприятни условия за реализация на това желание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР