Евродепутатът Радан Кънев във Фейсбук: Ключова опорка на руската агентура

...
Евродепутатът Радан Кънев във Фейсбук: Ключова опорка на руската агентура
Коментари Харесай

Радан Кънев разясни защо ние искаме Украйна бързо в НАТО, а САЩ и Германия имат резерви

Евродепутатът Радан Кънев във Facebook:

Ключова опорка на съветската агентура е, че демократите в България (а и в цяла Източна Европа), които те назовават " войнолюбци ”, работят под диктовката на Съединени американски щати в НАТО и на Германия в Европейски Съюз.

И ето че - Германия и Съединени американски щати са резервирани към покана за Украйна в НАТО и Европейски Съюз. А ние сме 100% ЗА. Защо ли?!

Много е просто - тъй като съветската агентура, несъмнено, както постоянно, лъже. Демократите, европейските политици сме на първо място патриоти. Ние оценяваме националния интерес не съгласно интереса на Берлин и Вашингтон, а съгласно нашата, българска и европейска, сигурност и разцвет.

Съединени американски щати имат съображение да са резервирани. Те се боят от несъразмерни задължения в областта на сигурността, от свръхнапрягане на гаранциите, които дават. За тях Тайван, Южнокитайско море, Япония, Австралия, целият Тихоокеански басейн, са най-малко еднообразно значими с Европа.

Ние нямаме такова съображение. За нас Източна Европа е безспорен приоритет. Източна Европа сме ние. И ние имаме интерес границата на гаранциите на НАТО да е оптимално отдалечена от нашите лични граници. Ние желаеме член 5 да се задейства не в случай че гори нашата земя, а в случай че е застрашена земята на съседите ни. Ние знаем, че както и когато и да приключи войната, която Русия поведе против Украйна, това няма да изличи вековния имперски нрав на жителите на Кремъл. Че евентуално за Русия " украинският въпрос ” ще бъде безконечна язва и мотив за търсене на напрежение и спор. И че сигурност за Източна Европа ще има тогава, когато има ясна политика на въздържане, която включва освен Финландия и Швеция в НАТО, само че и Украйна оптимално бързо в Алианса и в Европейски Съюз, и свободна, демократична Молдова, Грузия, а и свободна Беларус.

Та по този начин. Нашите позиции и ползи не съответстват наложително нито със Съединени американски щати, нито с Германия. А точно тези, които ни упрекват, имат позиции, постоянно съвпадащи не просто с ползите, само че и с инструкциите от Москва. От Кремъл и Любянка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР