Евродепутатът Радан Кънев призова за разделяне на постовете на външен

...
Евродепутатът Радан Кънев призова за разделяне на постовете на външен
Коментари Харесай

Радан Кънев: Необходимо е разделяне на постовете на външен и европейски министър

Евродепутатът Радан Кънев прикани за делене на постовете на външен министър и подобен, който да дава отговор за европейските въпроси.

По Nova TV той съобщи, че за него няма значение, кой ще стане външен министър след ротацията, само че съгласно него е значимо водачите на ПП-ДБ и ГЕРБ да осъзнаят нуждата от делене на постовете.

„ Външен министър и министър по европейските въпроси - това са изцяло разнообразни политически функции. Няма авторитетна европейска страна, която да съчетава дипломацията с европейските въпроси. Защото европейските въпроси са законодателство, всеки ден българското държавно управление, дружно с евродепутатите сътворяваме закони, това е напълно друга политическа роля, “ аргументира се Кънев.

Той съобщи, че откровено се надява ротацията в кабинета да се реализира, тъй като „ това е детайл от една доста тежка сделка, направена в публичен интерес, най-малко от наша страна “, съобщи Кънев и добави, че изцяло осъзнават вредите, които понасят от нея, само че тя е направена по тази причина „ България да има миг на непоклатимост и освен на непоклатимост, само че и на икономическо развиване “.

Той разяснява, че съгласно него правосъдната промяна, която беше осъществена с присъединяване на, е " същинска и това е политически триумф за демократична България ".

Според него незабавно откакто се реши въпроса към завъртането на кабинета, водачите на ПП-ДБ би трябвало да се заемат с тематиката за евроизборите.

„ Аз съм безапелационен и гръмък последовател на това да се явим дружно с Политическа партия на европейските избори “, сподели Кънев и добави, че в конфликта, който се чака от „ кални компроматни и пропагандни войни, част от които употребяват инфраструктурата на съветските пропагандни служби и техният блян да извадят България от Европейски Съюз, има потребност от мощен, достоверен контрапункт от хора, които са в действителност европейци, надълбоко в себе си “

Според него социологическите изследвания сега отразяват разочарованието у гласоподавателите на ПП-ДБ поради работата с Борисов и Пеевски, само че “една мощна обща листа на ПП-ДБ, показана в точния момент би могла да стане първа на изборите “.

По думите му номинация на Никола Минчев за лидер на общата им листа би било повече политическо решение, в сравнение с политически проблем

„ Никола Минчев е сплотяваща фигура за ПП-ДБ “, сподели Кънев и добави, че листите не са редени и че това е обвързване на политическите водачи, само че кой ще влезе в Европарламента е решение на гласоподавателите и зависи от техния преференциален избор.

„ Нашите гласоподаватели в България заслужават да бъдат показани на европейските избори, тъй като да бъдеш европеец не е да се подмазваш или да крещиш от кьошето, а да умееш да преговаряш, “ заключи евродепутатът, като съобщи, че е в удобна позиция „ не да дава обещание, а да дава доклад на свършеното през последните 5 години от него в ролята му на евродепутат “.

Според него „ България може да бъде гласът на разсъдъка в Европа “.

Той разяснява и обстановката в Русия след гибелта на Навални. По думите му Западът едвам в този момент вижда това, което е трябвало да види преди 20 години с убийството на Анна Политковская.

„ Не мисля, че човек с демократично мислене може да предвижда и да схваща съветските публични придвижвания – всичко се е случвало в Русия и всичко е допустимо там. Със сигурност в доста и разнообразни пластове на съветското общество, той не беше като Борис Немцов, чиято поддръжка като политик беше концентриран В пластовете на интелигенцията в Москва и Санкт Петербург. Със сигурност в съветското общество има насъбрано неодобрение, само че не можем да знаем по какъв начин може да бъде отприщено, “ заключи евродепутатът.

Според него апелите да не се признаят резултатите от идните избори в Русия не са съществени, защото надали някой има илюзията, че те са демократични.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР