Евродепутатът Радан Кънев коментира сформирането на правителство с втория мандат

...
Евродепутатът Радан Кънев коментира сформирането на правителство с втория мандат
Коментари Харесай

Радан Кънев: Това правителство не е край на политическата криза, а е шанс да излезем от нея

Евродепутатът Радан Кънев разяснява сформирането на държавно управление с втория мандат на ПП-ДБ и подкрепено от ГЕРБ-СДС.

" Има си хас това държавно управление да провокира възторг. Тук въпросът е различен и единствено в диалози с вас и в това студио съм го поставял в последните две години, и то три или четири пъти. И то е в една парламентарна народна власт с пропорционална изборна система, имат ли политическите сили императив да намерят форма на ръководство, даже не споделям коалиция, даже не споделям болшинство, а форма за ръководство. Моят отговор постоянно е бил " да " - такава формула би трябвало да се откри ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" След началото на съветската експанзия в Украйна политическата картина и в България, и на европейско равнище, се промени трагично. И в случай че преди вероятната форма на ръководство бе в коалиция с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, а то явно, че от февруари предходната годината вероятната потребна форма на ръководство е с едновременната поддръжка на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и ГЕРБ. Оказа се, че е допустимо и това е положителната вест. Но просто е допустимо и е опция. Това не е завършек на политическата рецесия, а е късмет да излезем от политическата рецесия. Парадоксът е, че нарекох исторически компромис постигнатото за малко конституционно болшинство с ГЕРБ и Движение за права и свободи. А нищо историческо няма в това Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ да сътрудничат, с цел да излъчат държавно управление. Това е елементарен тежък политически компромис. Компромис, който в европейската политика, която има най-вече парламентарни системи, се прави всеки божи ден. Компромисът е безусловно наложителен, потребен и необходим детайл от конституционната народна власт ", добави Кънев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР