Евродепутатът Петър Витанов е приет в Германската социалдемократическа партия. Той

...
Евродепутатът Петър Витанов е приет в Германската социалдемократическа партия. Той
Коментари Харесай

Петър Витанов вече е член на Германската социалдемократическа партия, убеден е и в реабилитацията си в БСП

Евродепутатът Петър Витанов е признат в Германската социалдемократическа партия. Той заяви това пред Euronews, а решението е реалност от петък. Витанов е началник на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал.

„ Това ще продължи до момента в който се обясни статута ми в Българска социалистическа партия. Убеден съм, че ще се възвърне справедливостта и отново ще съм член на партията, на която преди мен са били членове моите предшественици “, разяснява Витанов и акцентира още веднъж, че изключването му е противоуставно и направено след груба имитация, която е документирана, и която ще бъде потвърдена в съда.

Петър Витанов разяснява и резултата от последните парламентарни избори и разновидностите за коалиция, както и обвиняванията от страна на управлението на Българска социалистическа партия, че някой различен носи виновност за петото място.

„ За страдание Българска социалистическа партия записа ново следващо дъно - 8,9 %, нови два мандата по-малко, нови райони без посланичество като Монтана, Шумен и Кюстендил, в които постоянно е имало наши депутати. Разби се на пух и прахуляк и мита за вълшебните свойства на хартиената бюлетина, които трябваше да изкарат спомагателни най-малко 150 000 наши гласоподаватели, по думите на председателката. Но изрично не одобрявам някой да сочи нас с пръст, тъй като ние алармирахме, предлагахме промени, имахме рецепта за възобновяване на Българска социалистическа партия “, разяснява още евродепутатът.

„ В една цивилизована страна тези, които ръководят, носят отговорността. Не тези, които са гонени, изключени, бити. Благодаря на тези 200 000 социалисти, които не престават да поддържат партията, да потвърждават своята принадлежност към лявата концепция, все пак, което се случва “, добави той.

Ръководителят на българските социалисти в Екологичен потенциал установи със страдание, че Българска социалистическа партия даже към този момент не е забавна за коментатори, социолози и политолози.

„ Тясното управление желае в този момент да вкара партията в коалиция с ГЕРБ, с цел да си подсигурява постове. С бутафорен референдум ще се опита да прокара сходно решение, само че това е работата на водачите – да вземат решения във значими миг “, сподели Петър Витанов.

„ Слава Богу, не позволявам, че Борисов ще „ вземе “ Българска социалистическа партия. Това ще запази дребното останало достолепие, което имаме. Ако той направи коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, това ще провокира провал на локалните избори и ще загуби голяма част от въздействието си по места “, добави още той.

Петър Витанов разяснява и другите разновидности за коалиция. Една част от партиите биха били склонни да обмислят предлагането на ГЕРБ, но от ПП-ДБ не могат да си го разрешат поради местните избори. Хората гласуват за ПП-ДБ поради опаковката  " анти-ГЕРБ ", в случай че те се откажат от нея, ще разочароват и изгубят гласоподавателите си.

Според Петър Витанов е извънредно време управлението на Българска социалистическа партия да прогледне, тъй като ще продължи да се срутва, а партии като „ Възраждане “ да взимат от гласоподавателите ѝ. Ръководителят на делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал планува нови избори през лятото и държавно управление след локалните избори, когато ще са „ вероятни всевъзможни обединения “.

„ Приемането на значимите закони може да се направи и от Народното събрание без постоянно държавно управление и по тази причина няма опрощение. В един дълготраен проект не може да се продължава по този метод, без постоянно държавно управление. Но не одобрявам и тезите, че някой ръководи еднолично. Президентът ръководи, спазвайки Конституцията “, разяснява още той.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР