Евродепутатът от СДС в коалицията ГЕРБ-СДС Александър Йорданов изказа остро

...
Евродепутатът от СДС в коалицията ГЕРБ-СДС Александър Йорданов изказа остро
Коментари Харесай

Ал. Йорданов: Австрия и Нидерландия трябва да се извинят на България и на българския народ

Евродепутатът от Съюз на демократичните сили в обединението ГЕРБ-СДС Александър Йорданов изрече остро мнение по тематиката с оставянето на България и Румъния отвън Шенген. Това се случи по време на дебатите на съвещание на Европарламента, траяли до късно нощес.

Да бъде добавена точката по тематиката с последното решение на Съвета по правораздаване и вътрешни работи за Шенген - решението на Австрия и Нидерландия да блокират участието на България и Румъния, бе признато с голямо болшинство от евродепутатите.

Ето какво сподели от трибуната на Европарламента доцент Александър Йорданов:
" Уважаеми господин Председател, Аз не чаках друго решение от Австрия, в която след експанзията на Русия против Украйна, министър на външните работи танцуваше виенски валс с Владимир Путин и по-късно стана член на Борда на шефовете на съветския енергиен колос „ Роснефт “. Оставането на България и Румъния отвън Шенген обслужва политиката на режима в Кремъл за разделяне на Европейския съюз. Позволявам си да кажа, че мигрантите в Австрия са по-малък проблем, в сравнение с капиталите на съветски олигарси в тази страна. А решението на Нидерландия е безпринципно, тъй като е подбудено от тяснопартийни ползи. Австрия и Нидерландия би трябвало да се извинят на България и на българския народ. Външната граница на Европа ще се охранява по-добре, когато България е член на Шенген. Благодаря за вниманието. "
Изказването на българският евродепутат можете да видите
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР