Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева

...
Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева
Коментари Харесай

Елена Йончева е сред кандидатите за зам.-шеф на ЕП - Европа

Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева е един от претендентите за мястото на зам.-председател на Европейския парламент , което до неотдавна заемаше гъркинята Ева Кайли, оповестява " Политико ". Групата ще избира през днешния ден на закрито съвещание неин заместител.

Кайли бе свалена от поста след разкрития за корупция, свързани с Катар, и сега е в ареста в Брюксел.

Гръцкият евродепутат се оказа в центъра на разрастващото се и подкупи от страната хазаин на Световното състезание по футбол - Катар. Кайли бе задържана от белгийската полиция при серия от обиски, при които бяха открити 600 000 евро в частен дом, " неколкостотин хиляди евро " в куфар в хотел в Брюксел, и 150 000 евро в жилището на самата Кайли. 

Другите претенденти за зам.-шеф на Екологичен потенциал са ръководителят на групата за външна интервенция Рафаел Глюксман, румънецът Виктор Негреску, литовецът Юозас Олекас, финландката Миапетра Кумпула-Натри, словенецът Матяш Немец, евродепутатът от Люксембург Марк Ангел.

Не е несъмнено обаче, че някой от тях ще бъде определен, защото другите политически групи също могат да повдигнат свои претенденти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР