Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и съпредседател

...
Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и съпредседател
Коментари Харесай

Джамбазки иска ЕК да вземе мерки срещу репресиите и опитите за сплашване от страна на РСМ

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки е изпратил въпроси до Европейската комисия във връзка по отношение на посещаване на деца от страната в България , оповестиха от пресцентъра на ВМРО-БНД. Джамбазки дефинира случая като поредна антибългарска провокация от страна РСМ,

Той изяснява, че по заповед на македонския вътрешен министър Оливер Спасовски е почнало следствие против децата от Детско художествено учебно заведение " Св св. Кирил и Методий ", взели присъединяване в плана " Малък битолски Монмартър ", поради визитата им в България. Джамбазки добавя, че те са взели участие дружно със свои връстници в плана на фондация " Българска памет ", наименуван " От двете страни на границата ", чиято цел е да сближава хората от Република България и Република Северна Македония.

" Антибългарската болшевишка власт посегна и на децата, би трябвало да я спрем ", безапелационен е евродепутатът. Затова той слага няколко въпроса в тази връзка и ще сезира и сътрудниците си от делегацията от Съвместния парламентарен комитет Европейски Съюз - Северна Македония.
 РСМ да прояви европейско мислене и да впише българите в Конституцията, прикани Радев
РСМ да прояви европейско мислене и да впише българите в Конституцията, прикани Радев

Там, където има обща история, ще има и общо европейско бъдеще

Според Джамбазки дейностите на РСМ нарушават член 2, както и член 8, алинея 1 от Договора за добросъседство. Той акцентира: " Няма да спрем и няма да се откажем. Тази Северна Македония няма място в Европейски Съюз! ".

В писмото си до Европейската комисия Ангел Джамбазки слага следните въпроси:
Смята ли Комисията за обикновено и в духа на европейските полезности дейностите на вътрешния министър на Северна Македония? Ще бъдат ли включени всички случаи на сходни репресии в идващия отчет на Комисията по разширението? Какви дейности ще предприеме Европейска комисия, с цел да насърчи съдействието и да попречва сходни заплашванията за в бъдеще?  Ще даде ли Северна Македония въздух на народа си или ще го задушава с ненавист?
Ще даде ли Северна Македония въздух на народа си или ще го задушава с ненавист?

Такива въпроси сложи в журналистът Любчо Нешков за връзките сред България и РСМ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР