Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков заедно с народния

...
Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков заедно с народния
Коментари Харесай

Андрей Новаков и депутатът Пламен Нунев направиха оглед на инфраструктурни обекти в Община Борово

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков дружно с народния представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев направиха оглед на инфраструктурни обекти в Община Борово.

Те бяха придружавани от кмета на Община Борово Валентин Панайотов и част от неговия екип, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Новаков и Нунев се срещнаха на място с рехабилитацията на Народно читалище „ Искра 1898 “ и построяването на новия параклис в Борово. За половин милион лв. е ремонтирана църквата „ Света Троица “ в Обретеник, облагородено е и прилежащото пространство, сподели кметът на Община Борово.

По-късно бе изработен и обзор на осъществяването на огромен план по Програмата за развиване на селските региони. За сумата от 5,8 млн. лв. сега ремонтират сектори от два общински пътя, като единият от тях е по маршрута Обретеник – Горно Абланово и от кръстовището на този път до село Екзарх Йосиф. Още 3,4 млн. лв. ще бъдат вложени във водопроводна мрежа по 26 улици в град Борово, като през днешния ден бе направена първата копка по плана.

По време на визитата Валентин Панайтов разяснява освен подобряването на инфраструктурата в района, само че и основаването на положителни условия за бизнес. Реализира се план, подсилен от Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “. Андрей Новаков прояви интерес към основания Бизнес център за образование по предприемачество и за пускане на дребен бизнес. Община Борово в партньорство с Клуб „ Отворено общество Русе “ трансферират 2 обществени нововъведения от сътрудниците си FVB S.R.Lот Анкона, Италия за работа с лица, които желаят да започват своя компания.

В края на визитата евродепутатът оцени високо взаимната работа на локалната и законодателна власт за осъществяване целите в програмата на кмета в полза на локалните поданици. „ Борово е образец за това, че Европейският съюз не е надалеч, а е в дребните обитаеми места и хората го усещат.Доказателство за това е стартът на построяването на 15 км. тръбопровод и 4 км. пътища в града “, съобщи Новаков. В тази връзка Пламен Нунев изрази признателност към евродепутатите от ГЕРБ, които подкрепят развиването на районите в страната, а с финансирането от еврофондовете се трансформира в позитивна посока образът на обитаемоте места.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР