Евродепутатът от ГЕРБ – ЕНП сравни резолюцията на Европейския парламент

...
Евродепутатът от ГЕРБ – ЕНП сравни резолюцията на Европейския парламент
Коментари Харесай

Андрей Ковачев за резолюцията: Тя е чисто партийна декларация

Евродепутатът от ГЕРБ – ЕНП съпостави резолюцията на Европейския парламент за върховенството на закона в България с коледна елха „ с най-различни неща “. Елементите, които се припокриват с отчета на Европейската комисия, съгласно него са „ политически украсени “ с отрицателни фрази.

„ За нас меродавният отчет е този на Европейската комисия, той е сериозен и справедлив ", посочи Ковачев пред БНР.

"Контролните органи на Европейския съюз са ОЛАФ и Европейската счете палата. В техните отчети, последните отчети, се споделя, че нередностите с европейски фондове в България са под 1%. Ако има конкретика, би трябвало да отива в тези контролни органи, само че не да се употребява за пропагандна цел, някаква еуфория… “, счита още той

По значими за България цели и тематики българските евродепутати постоянно са се обединявали, в този момент за първи път имаме доста съществено оттегляне с пропагандна цел, означи.

Ние се противопоставихме изобщо да има такава резолюция в предизборна обстановка, напомни евродепутатът.

„ Тази резолюция е писана единствено от избрани политически групи в Европейския парламент. Те не позволиха едната част на Народното събрание да напише и една дума в нея. Това не ви ли демонстрира, че това е чисто партийна декларация? Тя, няма по какъв начин, писана от политици, да няма политически привкус и да не се употребява за правене на политика. За нас е значима оценката на Европейската комисия и през ноември – оценката на Европейския съвет, където в първата петица ще бъде оценена и България във връзка с върховенството на закона “, разяснява още.

За страдание към този момент няма ефикасен механизъм за надзор върху страните членки по какъв начин употребяват европейските средства, уточни Ковачев.

По думите му „ България желае непоколебим надзор, критерият да бъде не воднист, както е в този момент “.

Според всички тези в резолюцията, които съответстват с отчета на Европейската комисия и всички съответни неща, които би трябвало да бъдат осъществени, освен би трябвало да се одобряват, само че би трябвало да се изпълнят – като се стартира от това държавно управление и идващите държавни управления след него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР