Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев настоя за спешна подкрепа и

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев настоя за спешна подкрепа и
Коментари Харесай

От трибуната на ЕП Емил Радев настоя за повече евросредства за справяне с мигрантския натиск в държавите на първа линия

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев настоя за незабавна поддръжка и повече евросредства за справяне с мигрантския напън в страните на първа линия, каквато е България. Той изрази позицията си от трибуната на Европейския парламент в Страсбург, където се състоя спор по отношение на нуждата от бързо завършване на пътната карта за миграцията.

" Докато европейските институции са зациклили в договарянията, в страни като България, които първи посрещат мигрантския напън, служители на реда умират в осъществяване на служебния си дълг ", съобщи Емил Радев, мотивирайки належащата потребност от съответни, бързи, солидарни и финансово обезпечени ограничения за подсилване на външните граници на Европейски Съюз.

  " Контролът против противозаконната миграция няма да стане по-ефективен нито с гръмки апели, нито с дискриминационни бариери пред разширението на Шенген ", посочи Радев, като напомни, че точно мигрантският напън стана мотив Австрия да наложи несъгласие за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство.
 
" Щом има воля, би трябвало да се откри и метод ", разяснява българският евродепутат във връзка решимостта на европейските водачи за стягане на защитата по външните граници на Европейски Съюз.

  " Мощният рестарт, който всички желаеме във връзка с цялостната политика по миграция, не може да се реализира без спомагателни финансови запаси ", уверен е Емил Радев.
 
Според него повече евросредства са нужни както за подсилване на защитната инфраструктура по външните граници, по този начин и за възстановяване на процедурите за връщане на незаконните мигранти, за интеграция на бежанците, а също и за начинания с фокус върху първопричините за миграцията.
 
" Ако не желаеме да допуснем следващо спешно лято, не би трябвало да губим повече време ", съобщи в умозаключение българският евродепутат.

По време на дебатите от Съвета осведомиха, че първата тристранна среща ще се състои доста скоро и потвърдиха уговорката всички досиета в региона на политиката по миграцията и убежището да бъдат завършени до края на мандата.

Позицията на Европейската комисия беше показана от еврокомисар Марейд Макгинес, която дава отговор за сектор " Финансови услуги, финансова непоклатимост и съюз на финансовите пазари ".
 
Тя регистрира постигнатото от евролидерите единодушие да се работи в две направления – законодателна и оперативна. " Външните граници не са просто национални, те са европейски ", разяснява еврокомисарят, като акцентира нуждата те да бъдат укрепени.
 
 Емил Радев в Екологичен потенциал Емил Радев в Екологичен потенциал Източник: Политическа партия ГЕРБ
В този подтекст Марейд Макгинес подчертава върху напъните да се спре противозаконната миграция, да се ускори наличието на Фронтекс, да се покажат положителни практики, да се осъществят пилотни планове. От Европейска комисия увериха, че разполагат с набор от ограничения за по-ефективно действие на външните граници, само че е значимо да се дефинират целите за финансиране. " Държавите членки най-добре знаят по какъв начин да охраняват границите си, само че това би трябвало да става при цялостно съблюдаване на европейското законодателство и ценене на правата на индивида ", означи още Марейд Макгинес. Тя добави, че с цел да води сполучлива битка с каналджийството и да усъвършенства системата за връщане на противозаконните мигранти, Европейски Съюз би трябвало да работи и взаимно със страните на генезис и директните страни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР