Евродепутатът от ГЕРБ / ЕНП Андрей Новаков е в Молдова,

...
Евродепутатът от ГЕРБ / ЕНП Андрей Новаков е в Молдова,
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков от Молдова: Проучваме страната да бъде подкрепена от ЕС

Евродепутатът от ГЕРБ / ЕНП Андрей Новаков е в Молдова, с цел да подкрепи с медикаменти и артикули от първа нужда нашите сънародници - бесарабските българи.

Молдова е на първа линия с Украйна и приема бежанци, които са към четири % от популацията й. Започваме изследване на опцията страната да бъде подкрепена от Европейския съюз (ЕС).

Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на конференцията „ Български гласове за Европа “ в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Тараклия, Молдова.

Той изясни, че е взел участие в одобряването на предлагането всяка страна в Европейски Съюз, която приема бежанци повече от един % от своето население, да получава поддръжка от европейския бюджет.

Според Новаков Европа би трябвало да пристъпи към „ голяма крачка “ за построяването на единна европейска защита. Аз мисля, че е извънредно време Европа да осъзнае, че не може да се държим по този начин, като че ли протичащото се в Украйна е нещо, което не ни визира, разяснява евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Андрей Новаков увери присъстващите в Тараклия, че ще отстоява и ползите на българите там. И означи, че и българската страна се интересува от тях. Той поздрави Българска телеграфна агенция за опцията да се чуят гласовете на нашите сънародници там.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР