Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев коментира в студиото на Още

...
Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев коментира в студиото на Още
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Аргументът да не сме в Шенген заради корупция е измислен

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев разяснява в студиото на " Още от деня ", че корупцията е проблем в доста европейски страни и няма по какъв начин да е условие за влизане в Шенген. Според него на политиците в Нидерландия липсва смелостта да признаят, че България е изпълнила критериите за влизане в Шенгенското пространство.

" Да подсигуряваме сигурността, да подсигуряваме конкурентноспособността на стопанската система и главната тематика за България - повишението на приходите и стандарта на живот ", по този начин Ковачев дефинира цели на новия състав на Европейския парламент.
Вчера той беше определен за заместник-председател на групата на Европейската национална партия.

Ковачев сподели, че ЕНП ще търси поддръжка от всички групи в европарламента, който поддържат един интегриран Европейския съюз.
" Критериите по Шенген са изпълнени, ние пазим извънредно външната граница, работим с турските служби, няма трафик през нашата граница към Западна Европа, участваме в Шенгенската осведомителна система, зареждаме тази система и подсигуряваме по този метод сигурността и на нидерландските жители във връзка с търсени хора, във връзка с опасности за тероризъм ", сподели той и дефинира аргументът, България да не влиза в Шенген, тъй като в нея има корупция, като " фиктивен ".
Ковачев сподели, че България желае да се бори против корупцията дружно със своите европейски сътрудници. Но това не е критерии по Шенген.
" В Испания, и в Португалия, и в Гърция, и в самата Нидерландия има корупция "
Според него в Нидерландия политиците нямат " политическата храброст " да кажат обществено, че България е изпълнила " всички критерии ".
" Нямаме всеобщ трафик на хора през българо-турската граница и ние пазим добре българо-турската граница ".
Андрей Ковачев добави, че сме изпълнили и условията за влизане в чакалнята на Еврозоната и прикани българските евродепутати да работят дружно по тези въпроси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР