Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел организира среща дискусия на тема

...
Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел организира среща дискусия на тема
Коментари Харесай

Ева Майдел: Правителството работи активно за развитие на добра бизнес среда

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел провежда среща полемика на тематика „ Образование, фрагменти, растеж” в Димитровград.

Домакин на форума бе кметът на Димитровград Иво Димов, а в дебатите участваха националният представител от ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова, регионалният шеф на Хасково Станислав Дечев, представители на просветителни институции, Неправителствени организации и жители.

Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

През последните години в община Димитровград бяха направени редица огромни вложения. Предстои стартът на още нови производства и това несъмнено ни изправя пред най-сериозния проблем - фрагментите и работната ръка. Затова този проблем ще дебатираме с най-работещия евродепутат - Ева Майдел. С тези думи кметът Иво Димов откри форума „ Образование, фрагменти, растеж”. Той акцентира, че направените вложения в Димитровград в действителност са триумфи за цялата област.

„ 174 хиляди души живеят на 30 минути път от Димитровград, през общината минават 3 европейски коридора, налице е бърза връзка с няколко интернационалните летища. Основен катализатор за икономическото развиване на общината обаче несъмнено е Автомагистрала ”Марица”, която докара в района вложителите “, призна Иво Димов.

По думите му анализът на Industry Watch демонстрира ясно какво ще се случи в района през идващите години, по тази причина ние би трябвало да бъдем подготвени най-много за условията на пазара за труда.

„ Усилията ни са ориентирани към това да задържим младежите тук, като им създадем условия да работят, да се открият и да развиват в региона “, изясни градоначалникът.

„ Много съм впечатлена от изменящия се Димитровград. Всеки път, когато пристигам тук, виждам, че се надгражда, работи се с размах”, показа Ева Майдел. Тя акцентира, че е значимо напъните на кмета и екипа му да бъдат подкрепени, с цел да знае градоначалникът, че е на правилния път.

„ В мое лице вие имате правилен съидейник, а вашата работа би трябвало да бъде ентусиазъм и за останалите общини”, увери Ева Майдел.

„ Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, който задава дневния ред на Европейски Съюз, съумя да сложи тематиката за Западните Балкани като главен приоритет освен на нашето председателство, само че и на Европейски Съюз. Освен това доста съществено се работи и по другите два наши целта - бъдещето на младежите и конкурентоспособността и вложенията.

А едни от най-трудните вложения са тези в образованието”, съобщи Ева Майдел и добави, че тези вложения обаче се възстановяват и оправдават.

„ Затова нашите старания са ориентирани в тази посока “, безапелационен бе евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

„ В Димитровград през днешния ден имаме удоволствието да забележим освен най-работещия евродепутат, само че и най-работещия кмет”, призна пред аудиторията националният представител Евгения Ангелова. „ Професиите, които обезпечават действителна реализация и благоприятни условия за професионално израстване, към този момент се оферират в междинното обучение, с помощта на съдействието с бизнеса. Правителството работи интензивно и поредно за развиване на добра бизнес среда у нас.

В бранш обучение към този момент са подхванати нужните промени за въвеждане на дуалното обучение и резултатите ще бъдат забележими напълно скоро “, посочи тя. Ангелова разяснява, че се работи дружно с бизнеса за подготовка на най-търсените специалности. „ Вече е омекотен режимът за достъп до трудовия пазар в страната на висококвалифицирани фрагменти, както и за такива в сезонна претовареност.

В допълнение Народното събрание направи редица промени в законодателството, с цел да облекчи административната тежест за компаниите и жителите. Всички тези ограничения, дружно с положителните финансови индикатори, непроменяемо водят до сигурна и постоянна среда за вложения в България “, акцентира Евгения Ангелова.

Областният шеф на Хасково Станислав Дечев акцентира, че приоритет в неговата работа остава професионалното обучение. Той напомни, че в границите на Първата седмица на професионалното обучение е съумял да събере дружно професионалните учебни заведения и бизнеса, с цел да се презентират и да убедят родителите в нуждата от професионално обучение за децата им.

„ Знам, че всички родители желаеме децата ни да се развиват и да учат, само че изборът на специалност не значи, че това няма да се случи. Напротив, професионалната реализация ще бъде още един претекст младежите да останат да работят и да се развиват тук”, изясни Станислав Дечев.

Кметът на Димитровград Иво Димов от своя страна посочи изключителните заслуги на екипа си за триумфите в Димитровград и акцентира, че постоянно при всички свои планове е получавал поддръжка от Областна администрация Хасково и институциите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР