Евродепутатът от ДПС и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк бе

...
Евродепутатът от ДПС и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк бе
Коментари Харесай

Илхан Кючюк от Киев: Защитаваме свободния и демократичен избор на всяка една страна

Евродепутатът от Движение за права и свободи и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк бе на посещаване в Украйна, където посети градовете - Киев, Буча и Ирпин, оповестиха от офиса на евродепутата. Заедно със свои сътрудници той се срещна с ръководителя на Върховната рада (украинския парламент) Руслан Стефанчук, с вицепремиера по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна Олга Стефанишина, с водача на партия " Глас " Кира Рудик и други народни представители.

Кючюк изрази взаимност с народа на Украйна: „ Тази ужасяваща война би трябвало да спре. Недопустимо е в 21 век да ставаме очевидци на сходни закононарушения против цялостен народ, който спокойно е избирал свободата и демокрацията като собствен цивилизационен избор. Това не е единствено война за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, а борба на полезности. Няма по какъв начин да останем безучастни, когато са сложени под въпрос интернационалният ред и системата от правила, които бяха построени след Втората международна война. Европейският съюз и либералите постоянно са заставали на страната на свободата и демокрацията. Днес още веднъж заставаме от вярната страна на историята, като поддържаме европейската вероятност на Украйна, тъй като мощно имам вяра, че политиката по разширение на Европейски Съюз е най-ефикасната противоотрова против войната “, съобщи Кючюк.

Евродепутатът акцентира, че за жалост от тази братоубийствена война, страда и съветският народ, който се постанова да понася тежките последици от глобите, наложени на Русия.

По думите на Кючюк Европа научи своя горчив урок и в този момент е времето да ускори стратегическата си самостоятелност във връзка с сигурността и енергетиката. „ Сред най-значимите стъпки, които би трябвало да предприемем, са диверсификацията на енергийни запаси и вложения в нашата лична сигурност “, акцентира още Кючюк.

Евродепутатът напомни, че единствено преди дни Европейският парламент е приел две значими резолюции, свързани с войната в Украйна - за отбрана на децата и младежите, бягащи от принуждение, и улеснение на тяхната интеграция в общностите на приемащите страни и за повишение на успеваемостта на глобите против Русия, както и за заблуждение на отговорност на „ причинителите на военни закононарушения ". Евродепутатите, приели резолюциите, упорстват за основаването на специфичен арбитражен съд на Организация на обединените нации за закононарушенията в Украйна.

На срещата си с либералите вицепремиера Олга Стефанишина изрази вяра и признателност с думите: “Благодарим ви, че сте с нас през тези ужасни 47 дни. Но през днешния ден тук, в Украйна, ние сме очевидци на раждането на нова Европа. Тук ще се реши бъдещето на демократична и демократична Европа “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР