Евродепутатът от БСП Петър Витанов заяви пред Bulgaria ON AIR,

...
Евродепутатът от БСП Петър Витанов заяви пред Bulgaria ON AIR,
Коментари Харесай

Петър Витанов: Има антагонизми във всички партии, местните избори са ключови у нас

Евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов съобщи пред Bulgaria ON AIR, че чака оставащите мандати за постоянен кабинет у нас да се провалят и да се стигне до предварителни избори след два месеца. По думите му има антагонизми във всички партии.

" Местните избори са най-ключово значими за оцеляването на една партия. Когато притежаваш локалната власт, това ти подсигурява резистентност в народен проект при избори. Колоритна коалиция сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ би донесла доста огромна електорална вреда на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, което прави партиите доста внимателни. Няма изгледи да имаме стабилно държавно управление ", уверен е Витанов.

Надеждите му са свързани с смяна в образа на Българска социалистическа партия, с цел да може левицата да възвърне доверието на гласоподавателите. 

" Няма по какъв начин да продължаваме със същото водачество и да чакаме друг резултат. Основните фигури в Българска социалистическа партия би трябвало да правят отстъпка, на този модел би трябвало да се постави край. Тръгнали сме към разпродажба. Втората стъпка е смяната на политиките. Връщането на хартиената бюлетина електорално ще донесе на Българска социалистическа партия една огромна нула. Това ще отстрани и последното опрощение на водачите на Българска социалистическа партия за слабия резултат ", приключи Витанов.

Витанов разяснява още, че " Катаргейт " оставя огромно леке върху Eвропарламента.

" Има представители на моята институция, които към този момент са със свален имунитет. Този скандал може да надвиши самостоятелните обвинявания и да обхване хора, свързани с администрацията на Екологичен потенциал. Сериозна мрежа, биха излезли други имена от всевъзможни позиции и всевъзможен сан. Голямата вреда визира европейските институции и целия Европейски Съюз. Голям пестник, това може да отнеме години ", съобщи той.

По думите му би трябвало бързо и транспарантно следствие, което да осветли мащаба на корупционния скандал. Витанов е на мнение, че разпоредбите за разходване на средствата ще бъдат затегнати, с цел да няма сходни случаи в бъдеще. 

Евродепутатът бе безапелационен, че Шенген е излязъл отвън обсега на условията, които би следвало да са заложени, а България от дълго време е изпълнила всички критерии.

" Външни аргументи - имам предвид обстановката в Нидерландия, където министър председателят Рюте пробва да извлича вътрешнополитически дял. Нямаше кой да съумее да противодейства. Аргументите им нямат връзка с условията за участие в Шенген. Вътрешни аргументи - политическата неустойчивост и неналичието на постоянно държавно управление прави отхвърли на Нидерландия и Австрия доста по-лесен ", изясни Витанов.

Според него служебното държавно управление, партиите и евродепутатите ни не са положили задоволителни старания България да бъде призната в Шенген.

" Този вид проблеми са плаващи пясъци. Утре може да е Швеция или друга страна, падат едно след друго държавните управления и идват не чак толкоз демократични. Не считам, че ще остане казусът ни с Австрия ", съобщи още Витанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР