Евродепутатът Николай Бареков за пореден път стана единственият български представител

...
Евродепутатът Николай Бареков за пореден път стана единственият български представител
Коментари Харесай

На срещи на най- високо ниво: Бареков презентира България пред премиера и президента на Шри Ланка!

Евродепутатът Николай Бареков за следващ път стана единственият български представител на Евроазиатския парламентарен конгрес. Третото му издание се състоя в столицата на Шри Ланка, Коломбо.

В рамките на форума Бареков показа и европейските консерватори, чиято делегация води обичайно английският евродепутат Джефри ван Орден.

Отделни срещи българският евродепутат и водач на “Презареди България” организира с президента на Шри Ланка Майтрипала Сирисена и с премиера на Ранил Викремсингх, който заема поста за рекорден четвърти път. Господин Викремсингх е водач и на най-голямата партия в 22 милионната страна - партията на Обединената нация.

С неговия заместител и министър на най-важната промишленост и общественото овластяване Дая Гаджам Бареков имаше обособена среща, на която показа опциите за вложения в България и връчи на домакина си презентация, направена от Министерство на стопанската система особено за случая. Господин Гаджам е водач на форума сред парламентаристите от Европа и Азия дружно с Джефри ван а Орден от европейска страна.

Трансконтиненталният интерпарламентарен съюз се събира един път на две години в Азия и обичайно включва стотици високопоставени сенатори, министри, премиера, някогашни ръководители и дипломати от над 50 европейски и азиатски страна. Българският трикольор се вееше паралелно със знамената на международни сили като Китай, Южна Корея, Индия, Германия и Англия поради следващата покана към Бареков.

Като дипломатически медиатор на Европейски Съюз и Народното събрание българинът получи десетки задачи в Азия, Африка и Латинска Америка и в най-горещите точки по света. Признанието му за член на най-висшия парламентарен конгрес сред Европа и Азия съгласно Бареков е най-голямата премия, получена за дейното му присъединяване външната политика през последните години.

Мнозина азиатски водачи и държавни ръководители одобряват Бареков като приближен другар на страните си, дипломат на мира и консултант по европейските тематики.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР