Евродепутатът Марк Тарабела, чийто , е арестуван от белгийските власти

...
Евродепутатът Марк Тарабела, чийто , е арестуван от белгийските власти
Коментари Харесай

Белгия арестува още един евродепутат заради Катаргейт

Евродепутатът Марк Тарабела, чийто, е задържан от белгийските управляващи по отношение на неговото хипотетично присъединяване в корупционния скандал " Катаргейт ", оповестява " Politico ".

Новината за заддържането му беше доказана и от белгийската прокуратура.

Европейският парламент смъкна имунитета на Тарабела и на неговия сътрудник Андреа Козолино на пленарно съвещание предишния четвъртък, с което на процедура даде опция на следователите да проверяват и разпитват обвинените. Трима други обвинени сега са в ареста.

Към момента не е ясно какви тъкмо обвинявания могат да бъдат повдигнати против Тарабела. Според парламентарни отчети нарушаванията му евентуално са свързани с корупция, присъединяване в незаконна организация и пране на пари.

Това е последното развиване от към обвиняванията, че страни, в това число Катар и Мароко, може да са повлияли нелегално на работата на Народното събрание. Разследването по така наречен " Катаргейт " стартира през декември предходната година - по съмнения на белгийските управляващи, че има интервенция от представители на европейската институция при избора на домакина на Световното състезание по футбол - Катар.

Първоначално бяха задържани шестима души, измежду които беше и. Тя бе част от групата на европейската левица и към този момент не е на поста си. Последваха арестите на колегата на Кайли - Франческо Джорджи и някогашният евродепутат Пиер Антонио Панцери.

И Тарабела, и Козолино отхвърлят да са направили каквото и да било нарушаване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР