Евродепутатът Илхан Кючюк участва в предизборен дебат на тема “Доходи

...
Евродепутатът Илхан Кючюк участва в предизборен дебат на тема “Доходи
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Лесните пари от Европа свършиха

Евродепутатът Илхан Кючюк взе участие в избирателен спор на тематика “Доходи и икономика” по бТВ радио, където ясно изложи целите в програмата на Движението за права и свободи. Според Кючюк всеки политически спор – стопански или за политиката по приходите бива сплескан още от зародиш, а опълчването на разнообразни групи в обществото е със силата на едноличното ръководство.

„ Ние в Движение за права и свободи имаме вяра, че е нужен логичен и спокоен спор за това по какъв начин да имаме интензивен, догонващ и новаторски стопански напредък. Доходитe несъмнено би трябвало да порастват, само че този напредък не може да бъде интензивен, в случай че е 3-4%. България изостава фрапантно и е на последно място във всички ранглисти. България е европейска страна от 2007 година, само че няма европейски приходи и няма европейски стопански витален стандарт. Затова ние считаме, че е нужен напредък на стопанската система от 5-6%.”, безапелационен е евродепутатът.

По време на дебата, Кючюк даде за образец неотдавна оповестен отчет на Европейската комисия, където доста ясно се показват две трендове: първата е, че когато има минимална работна заплата, стопанската система по-бързо пораства и второ, това способства за обществената кохезия в обществото. Евродепутатът акцентира, че ножицата сред небогати и богати в България не се стеснява, а в противен случай.

„ От Движение за права и свободи сме на мнение, че налозите не би трябвало да бъдат променяни. Плоският налог потвърди своята ефикасност и във връзка с високия растеж на задграничните вложения. Но не става дума за последните години, защото има тежко замръзяване на задграничните вложения. Затова е значимо да погледнем съществено върху опциите, които ни се дават и тук диалогът не би трябвало да бъде затворен сред четири стени. Не може една шепа хора да изготвят проект за стабилно развиване на България, тъй като лесните пари свършиха. Той би трябвало да бъде разискван необятно с експертните среди, научните среди, с университетите, с гражданските организации и с бизнесите.”, безапелационен е Кючюк.

Евродепутатът изрази отвращение от 10-годишното ръководство на ГЕРБ и съобщи, че демокрацията и държавността в страната са в рецесия – институционална, икономическа, нарастване на дълга на страната с над 20млрд. лв. и пандемична рецесия, която единствено оголи минусите на здравните, обществените и просветителните системи. Не може да се продължава по този начин, не може да се дава обещание повече от същото, оказа се, че то не работи. България има късмет за коренно модернизиране на стопанската система си и този късмет не трябва да се изпуска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР