Евродепутатът и бивш президент на ПЕС се обяви за широкото

...
Евродепутатът и бивш президент на ПЕС се обяви за широкото
Коментари Харесай

Станишев: Пречупването на отрицателните демографски тенденции изисква ресорен вицепремиер

Евродепутатът и някогашен президент на ПЕС се разгласи за необятното използване на Директивата за салдото сред половете в управителните препоръки на сдруженията
Демографската рецесия, характерна за България специфичност, изисква вземането на систематични, на цялостни ограничения. Ясно е, че демографската смяна, пречупването на негативните трендове, изисква систематична, хоризонтална политика, която визира всички браншове, включително отраслов, непрекъснато настоящ вицепремиер. Това мнение изрази евродепутатът от групата на Прогресивния Алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев по време на провеждащата се през днешния ден конференция на съдружие " Дамски конгрес " в София, под надпис " Силата на разнообразието: да променим стандартите ".

Това е 15-ата годишнина на събитието и специфичното присъединяване в него взе еврокомисар Хелена Дали.

е медиен сътрудник.

" Има и ограничения, които могат да дадат съответни, относително бързи резултати за смяна на тази наклонност и тук подчертавам върху третия аспект в тактиката на Европейската комисия - образованието и опазването на здравето ", уточни още Станишев.

В България, по думите му, има 150 000 двойки, които желаят, само че не могат да имат деца, поради здравни проблеми. По думите му инвитрото взема решение казуса отчасти. " Ето за какво би трябвало да имаме политики за профилактика на репродуктивното здраве както на дамите, само че по този начин и на мъжете, които липсват в пътеките на Националната здравноосигурителна каса ", уточни Сергей Станишев, обръщайки внимание на тревожния факт, че здравните репродуктивни проблеми към този момент се демонстрират на 25-годишна възраст.

Равноправието на дамите е вторият аспект във възраст към 50 години. " Това евентуално са най-продуктивните години за един човек, за една жена ", сподели той. " Но наред с това има един стъклен таван в България, когато дамите не могат да стигнат даже до изявление при кандидатстване на работа ", добави евродепутатът.

Сергей Станишев се разгласи за необятното използване на Директивата за салдото сред половете в управителните препоръки на сдруженията, определяйки като непълен триумфа в случай че законодателството се ограничи до огромните, публично-търгувани български компании на Българска фондова борса.

Българският евродепутат изрази намерено своята признателност за свършеното от еврокомисар Хелена Дали, която е първият член на Европейска комисия с сектор " равнопоставеност " и извоюваните територии от нея. Като един от най-големите триумфи на комисар Дали, Станишев посочи съществуването на Стратегия за тъждество на половете.

" Тази тактика, съгласно мен, има три основни стълба. Първият е борбата с насилието на полова основа. Вторият е икономическото овластяване на дамите - това не е единствено въпрос на правдивост, а е голяма икономическа мощ, която в този момент не се употребява с цялостен потенциал сега, " изброи той и онагледи казаното със следните числа - 67 % от дамите са с непрекъснат трудов контракт, а при мъжете делът е от 78 на 100, а разликата при заплащането сред половете е към 15 %. " Третият дирек са пенсиите на дамите, които все още са към 30 % по-ниски от тези на мъжете. Това се дължи на свръхпредставителността на дамите в редица нископлатени специалности ", добави Станишев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР