Евродепутатът Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП каза пред БНР, че познава

...
Евродепутатът Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП каза пред БНР, че познава
Коментари Харесай

Емил Радев: Това, което се изсипа върху България след убийството на Виктория Маринова, беше недопустимо

Евродепутатът Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП сподели пред БНР, че познава персонално убитата журналистка Виктория Маринова, брачна половинка ѝ и детето им и е безапелационен, че казусът с убийството е бил показан в чужбина напълно по неправилен метод като ликвидиране, обвързано с работата ѝ.

„ Сега ми е доста забавно да видя противоположната реакция, тъй като това, което се изсипа върху България – сравненията с Малта и Словакия, беше неприемливо ". „ Със обявеното в задгранични медиите, че убийството на русенската журналистка Виктория Маринова е обвързвано с нейни следствия, България е получила доста съществено обвиняване ".

Острите мнения в Туитър от страна на водача на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер Радев разяснява по този начин: „ Г-н Вебер разбра доста по-късно какви са действителните стъпки по следствието и какво тъкмо става. Може би първоначално всички се произнесоха доста прочувствено, незабавно след новината за убийството на Виктория Маринова се популяризира в Европа. Оттам нататък, несъмнено, ние изяснихме обстановката. Казахме, че българските управляващи работят по откриване на случая, като към този момент имаме оголен палач. Доказан със 100% ДНК разбор. Оттук нататък да разбираем и на нашите сътрудници, че това което става в България, по никакъв метод не заплашва нито проверяващите публицисти и по никакъв метод не би трябвало от тук нататък да се очерня името на България, тъй като при нас обстановката е радикално друга ".

Евродепутатът беше хазаин на визитата на членове на Висшия правосъден съвет в Европарламента.

„ България извършва всички рекомендации, които в отчета от 2017 година бяха дадени като очакване те да са дефинитивни, с които до края на мандата на тази Европейска комисия, в случай че бъдат изпълнени, да се приключи механизмът за България. Виждаме, че при Румъния отстъплението е много огромно.

На срещата с генералния секретариат на Европейската комисия, със зам.-главния секретар и с екипа, който на процедура изготвя отчета по Механизма за съдействие и оценка, коментирахме тематиката за края на този отчет. Повдигнах тематиката за терзанията ни, че както вървим пакетно с Румъния, това, което сега става с върховенството на закона там, би дръпнало обратно концепцията за преустановяване на този механизъм ".

Докладът се чака в средата на идващия месец, а съгласно Емил Радев механизмът „ в този си тип има доста негативна роля за България “, защото директно се свързва с приемането ни в Шенген, изключително в този момент, когато в страни като Холандия и Германия предстоят избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР