Евродепутатът Емил Радев, който е споменат като една от мишените

...
Евродепутатът Емил Радев, който е споменат като една от мишените
Коментари Харесай

Емил Радев: Гнусна политическа поръчка - да ровиш в данните на онкоболни

Евродепутатът Емил Радев, който е упоменат като една от целите на хакера Кристиян Бойков, е безапелационен, че хакването въз основата данни на Национална агенция за приходите е политическа поръчка, коментира той особено за NOVA. Според него на политическо инженерство навежда мисълта събитието, че са проверявани съответни имена - министър председателят, депутати и основният прокурор.

За себе си персонално Радев не е обезпокоен, тъй като е привикнал от 11 година данните за приходите и имуществото му да са обществени и декларирани пред КОНПИ, както изисква законът. Евродепутатът призна обаче, че най-вече е отвратен от ровенето на данни от Онкодиспансера в Пловдив, което стана известно от известието на прокуратурата.

" Това е гнусно! Защото тази информация е доста персонална, доста сензитивна. И да се употребява очевидно за политически цели и такава информация, тъй като виждаме, че се ровят имената и данните на премиера, на депутати, на основния прокурор. Явно това се прави по нечия политическа поръчка. Ако данните на Национална агенция за приходите за нас, политиците, са обществени, моите данни какво имам като приходи и имущество от 11 година са на уеб страницата на КОНПИ, тъй като всяка година подаваме декларациите. Оттам-нататък обаче медицинските данни, данните за фамилиите, не дай си, боже пък, такива болести тежки, не е човешко това! И да се употребява, изключително пък за политическа поръчка, е гнусно ", разяснява той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР