Евродепутатът Елена Йончева обяви, че ЕК е наясно с корупцията

...
Евродепутатът Елена Йончева обяви, че ЕК е наясно с корупцията
Коментари Харесай

Йончева: В Брюксел знаят за корупцията у нас и очаквайте резултати

Евродепутатът Елена Йончева разгласи, че Европейска комисия е наясно с корупцията в България и че напълно скоро ще има резултати от това. По Би Ти Ви тя разкри, че е провела едночасова среща на четири очи с шефа на ОЛАФ - европейската работа за битка с измамите с евросредства. Имала е диалог и с еврокомисаря по правораздаване и вътрешен ред Вера Йоурова. " Информирала съм и антикорупционната комисия в Брюксел за политическите кавги в България ", сподели Йончева в отговор на въпрос дали разкритията на предприемача Васил Божков са известни към този момент на европейските институции. И добави, че чака още през септември-октомври т.г. ще се видят и резултатите от разкритията за корупцията в България.

Евродепутатката разгласи, че е станало ясно по какъв начин хора като Божков и други предприемачи са " принудени да връщат средства, да заплащат такса успокоение ". " Бизнесът мълчи, тъй като знае, че в случай че стартират да приказват, те ще бъдат ударени. Тази политическа класа се самозабрави, безконтролна е и мисли, че никой не може да я накаже. Призовавам българския бизнес да не мълчи ", сподели Йончева. Тя добави, че също се опасява. „ Когато евентуално гласът на един министър-председател споделя: „ Ще направя всичко допустимо, с цел да изгори Йончева ", да, опасявам се. Има ли рационален човек, който да не се опасява от сходна имитация. Въпросът е този боязън да не ме накара да замълча ". Въпросната имитация е част от публикувания в медиите запис с гласа на премиера Бойко Борисов.

„ Над 1 млн. българи слушаха този запис, най-вече в обществените медии, и всички се надяваме това да не е истина. Затова извънредно значимо е да има прокурорска инспекция, да бъде изследвана достоверността на този запис и гласа на господин Борисов. Всички ние се надяваме това да не е неговият глас, тъй като това би бил страховит удар, не против Борисов, а против България. В този запис чуваме по какъв начин един водач на европейска страна е подготвен да унищожи своя политически съперник, чуваме по какъв начин той подрежда да бъде погубен един бизнес. Ние виждаме от този запис по какъв начин няма разделяне на управляващите. Това е ужасно за една европейска страна ", разяснява Йончева.

Евродепутатът се надява на обективно следствие от прокуратурата на записа, само че не е огромен оптимист, поради какво се случи със записите, известни като „ Ало, Ваньо " и „ Ало, Банов ". И посочи, че е подготвена да подкрепи по всевъзможен начин на едно без значение следствие.

По думите ѝ най-големият камшик в България е корупцията, тъй като удря стопанската система. „ Затова към този момент 13 години сме последни в Европа. Изпускаме шанса да бъдем почтена и развита България. Тези аудиозаписи и фотоси демонстрират цялата низост на политическата класа в България ", сподели още евродепутатът.

Относно връзките си водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова тя разгласи, че няма проблем сред тях. „ Тя явно има проблем със своите структури. Българската левица няма по какъв начин да завоюва властта, в случай че занимава цялото общество с вътрешни боричкания. Успешен ще е този водач, който сплоти партията. Такъв водач ще поддържа ", разгласи Йончева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР