Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира в сутрешния блок на Нова телевизия

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки коментира в сутрешния блок на Нова телевизия
Коментари Харесай

Джамбазки след екшъна в Ботевград: Полицаите трябва да използват своите служебни оръжия

Евродепутатът Ангел Джамбазки разяснява в утринния блок на Нова телевизия напрежението и равносметката след конфликтите сред жители и полиция в Ботевград.

„ Не единствено, че не вървят в Ботевград, не вървят и в Овча купел”, сподели евродепутатът. „ Пратете екип в „ Овча купел “, с цел да видите по какъв начин се живее в един столичен квартал, в съседство с хора, които държат на своите древноиндийски корени”, добави той.

Според него това е показателно за процесите в българското общество. Той съобщи, че ромите считали, че могат да вършат каквото си изискат и законите не важат за тях.

„ Ще се появят Българския хелзинкски комитет и десетина сходни анти-национални организации, които да обвинят чиновниците на Министерство на вътрешните работи в расизъм. Във всяка една страна от Европейски Съюз, в Съединени американски щати, в случай че се случи нещо сходно, медиците ще съберат няколко натрупа по-късно, а служителите на реда ще бъдат наградени”, съобщи Джамбазки.

„ Това, което би трябвало да се случи, е служителите на реда да употребяват всички разрешени от закона средства – палки, водни струи и гумени куршуми”, сподели евродепутатът.

„ Заставам зад чиновниците и в случай че те бяха употребявали оръжието си, щях да ги поддържа по същия метод. Българските служители на реда не употребяват оръжието си, тъй като политическото им управление не ги поддържа от 30 години. Защото в българската страна, в случай че служител на реда употребява оръжието си против тези вандали, примати, служителят на реда отива на съд. Трябва да си търси самичък юрист, Министерство на вътрешните работи не го пази, не застава зад него”, съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

„ Ние споделяме ясно – служителите на реда би трябвало да употребяват своите служебни оръжия”, безапелационен бе той.

„ Тези жители имат отговорности и когато си разрешават да хвърлят камъни и дърва по полицейски чиновници, рискуват да загинат. Ако загинат това е техен проблем и вина”, сподели Джамбазки.

„ Има проблем в това по какъв начин политическото управление поддържа полицията. Има проблем в недокомплекта на персоналния състав. Полицейските чиновници липсват, те са демотивирани. Липсват чиновници в Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията”. Заплатите са обидно и смешно ниски”, съобщи той.

На констатация, че Българска социалистическа партия показват сходни проблеми, евродепутатът сподели, че опозицията е била на власт „ 100 години и не са създали нищо”. „ Говорим за систематичен проблем в правоохранителните и правораздавателни органи. Трябва да има единни стандарти в образованието и оборудването на служителите на реда в целия ЕС”, добави той.

Джамбазки разяснява и пакета „ Мобилност”. „ Няма победа, в самото начало предизвестих да не бързаме. В сряда още веднъж ще се гласоподават трите отчета от пакета „ Мобилност” в Екологичен потенциал. Ние сме внесли, през вчерашния ден внесох предложенията на сътрудниците. Обединихме всички български представители”, съобщи той.

„ Вкарали сме всички български оферти. Пет от тях са най-важните. Едно от тях визира нашето предпочитание да отменим напълно компромис номер 5, който визира връщането на камионите, защото той най-вече ще удари българския бизнес. Дали ще успеем? По-скоро съм песимистичен, само че ще създадем всичко, което изискуем на българското общество. Според тези пакети ще минат с предложенията, които са направени от страна на Макрон и целят да откраднат българския бизнес. След това ще минат в режим на договаряния сред Съвета, Комисията и Парламента. Там идва ролята на министър Московски и държавното управление. Вече в двустранните диалози на равнище министри да търси нужните взаимни отстъпки. Ще ви кажа почтено – ще създадем всичко допустимо, с цел да го проточим колкото се може, тъй като източноевропейците сме в слабата позиция”, сподели Джамбазки.

По мотив на мигрантската рецесия, той сподели, че министър председателят „ приказва като почетен член на ВМРО”, тъй като предложенията му били в тяхната стратегия от 2013-та година.

„ Предложенията му са рационални, тъй като това са нещата, които могат да бъдат направени. От 2013-та повтаряме, че Дъблинските съглашения ще доведат до това. Политиката на Меркел беше да притегли качествените жители на Сирия и да ни върне тези, които имат желания към закононарушения и насилия”, съобщи той.

„ Само за 2 години в Германия влязоха над 1 милион незаконни. Интеграцията на такава голяма група хора е непостижима за, която и да е страна в света. Дори за Съединени американски щати. Камо ли за Германия, в която влизат 1 милион млади, неженени и нападателни мюсюлмани”, сподели Джамбазки.

„ Пет години повтаряме едно нещо. Казвахме – затворете границите в Европейски Съюз, не допускайте незаконните мигранти. Най-големият проблем не е войната в Сирия, тъй като тя ще свърши рано или късно. Най-големият проблем е Африка, за която носят виновност колониалните сили в лицето на Франция, Англия и даже Германия”, съобщи той.

„ Милиони хора от Африка ще дойдат в Европа. От ЧАД, Мали, Сомалия, ЦАР – това са страни, в които в никакъв случай няма да има дълготраен мир. Забележете лицемерието на Макрон, учи ни на взаимност. Щом ни учи на взаимност, дано да заплати цената на френската колониална политика”, безапелационен бе евродепутатът.

„ Виждате една група лицемери, които вървят със своя псевдо-либерален политически код. Те приказват за взаимност и за европейски полезности, приказва и президентът Макрон, което е двуличие, тъй като припомнете ми, коя беше последната българска колония в Африка? По тази причина не виждам за какво ние би трябвало да плащаме непозната сметка”, съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР