Eвродепутатът Ангел Джамбазки е глобен заради жеста, който направи през

...
Eвродепутатът Ангел Джамбазки е глобен заради жеста, който направи през
Коментари Харесай

Европарламентът глоби Ангел Джамбазки за нацисткия поздрав

Eвродепутатът Ангел Джамбазки е санкциониран поради жеста, който направи през февруари и бе общопризнат като нацистки привет.

Това заяви ръководителят на Европейския парламент (ЕП) Роберта Мецола при започване на пленарното съвещание във вторник. Тя разгласи, че Джамбазки ще бъде осъден поради " несъответствуващото му държание ", при което направи " привет, който оронва престижа на Екологичен потенциал ".

Българският евродепутат ще бъде лишен от дневни за период от 6 дни. Според БНР става дума за сума в размер на към 2 хиляди евро.

Джамбазки е бил осведомен за наложеното му наказване и може да апелира решението. Той към този момент даде поръчка, че в случай че бъде санкциониран, ще съди Европейския парламент.

До санкцията се стигна, откакто в средата на февруари след изявление на евродепутата в спор, обвързван с решението на Европейския съд, че е законно обвързването на фондовете с правовата страна. Джамбазки се изрече срещу, след което бе освиркан. След като завършва пледоарията си и потегля по стълбите, с цел да излезе от залата Джамбазки се обръща и изпъва дясната си ръка, преди да напусне.

Още тогава се разбра, че ще бъдат прегледани камерите в залата, с цел да бъде тествано дали е имало нацистки привет.

Българският евродепутат твърди, че не е направил нацистки привет, а е помахал в символ на единодушие към председателката, че няма да ѝ пречи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР