Евродепутатът Андрей Ковачев не пропусна да отбележи датата 09.09. Това

...
Евродепутатът Андрей Ковачев не пропусна да отбележи датата 09.09. Това
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: На 9 септември 1944 г. също е имало хора, които са се подвели по лъжите на комунистите и след това платили жестока цена!

 Евродепутатът Андрей Ковачев не пропусна да означи датата 09.09. Това той направи чрез обява в една от обществените мрежи. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Отново е 9 септември, най-тъжната дата в новата история на България. Дата, която бележи началото на невъобразим гнет, довел до голямо страдалчество на десетки хиляди българи и отрицателно отражение върху икономическия, политическия и обществен живот на нашата страна до ден сегашен. 

Този интервал би трябвало да бъде обективно преподаван в образователните заведения, с цел да не бъдат младите генерации на България жертва на комунистическата агитация и да не бъдат увличани от носталгия по диктатурата. 

Трябва да помним и в никакъв случай да не позволяваме практики от комунизма да бъдат повтаряни. Много е тъжно, когато наследниците на режима не престават да величаят тази мрачна дата и до момента не желаеха амнистия и не уважиха паметта на жертвите.

Демокрацията зачита мнението на всички, когато то не приканва към ненавист, операции на предишното и сегашното, както и разцепление. 

При демокрацията, за разлика от диктатурата, едно ръководство се сменя по легален метод посредством свободни избори. Преследването на хора, поради техните възгледи и мнение, заканите и реваншизмът, в никакъв случай няма да доведат до нещо положително. 

На 9 септември 1944 година също е имало хора, които са се подвели по лъжите на комунистите и по-късно платили жестока цена.

Паметта не се пази с комунистически артефакти и наименования във всяко обитаемо място, а с обективно преподаване в часовете по история. За страдание, към момента на доста места кметове и общински препоръки от разнообразни цветове не желаят да се занимават с тази тематика. В нашите ръце е да променим това.

Поклон пред жертвите на комунизма! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР