Евродепутатът Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността на Това

...
Евродепутатът Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността на Това
Коментари Харесай

РСМ убеждава, че Андрей Ковачев е добре дошъл - не бил риск за сигурността ѝ

Евродепутатът Андрей Ковачев не съставлява риск за сигурността на Това обявиха през днешния ден от Министерството на външните работи на западната ни съседка, оповестява БГНЕС.

От ведомството прецизират, че в групата, с която е пътувал Ковачев, е имало лица, за които Министерство на вътрешните работи знае, че съставляват риск за публичното успокоение и сигурност. Въпреки че българският евродепутат не е измежду тях, способените служби са взели такова решение поради групата, с която е пътувал.

Всеки евродепутат, който почита достолепието на страната и нейните жители, е добре пристигнал в Северна Македония, твърдят от македонското Министерство на външните работи.

Те акцентират, че за държавното управление на РСМ участието в Европейския съюз е предпочитан въпрос. За задачата са предоставени всички държавни и административни запаси за сполучливото привършване на процеса на скрининг и откриването на първия клъстер - фондации. Същевременно, които навлизат в основна фаза, където в къси периоди работната група би трябвало да излезе с предложение за промени.
 Министерство на външните работи подканва РСМ да спре провокациите към България
Министерство на външните работи подканва РСМ да спре провокациите към България

Министерство на външните работи е разочаровано от решението на управляващите да не пуснат Андрей Ковачев в страната

" Чувствителността на този развой не оставя място за вдишване на най-малкия риск, който би повлиял отрицателно на сполучливото използване на измененията . В тази връзка на 6 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ново село " " заради несъблюдение на изискванията за влизане в Република Северна Македония, според Закона за чужденците, на група от петима жители на Република България не беше позволено да влязат ", показва се в позицията на ведомството.

Припомняме, на 6 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ново Село " Андрей Ковачев дружно с ръководителя на фондация " Българска памет " доктор Милен Врабевски и още трима българи, се пробваха да стигнат до Ново село, с цел да участват на панихида на българското военно гробище, само че

Последва, която съобщи, че претенциите за европейска интеграция на Северна Македония изискват прекратяване на провокациите към България, българите и представителите на европейските институции.

От своя страна, ръководителят на съобщи, че този случай е заслужен за жалост и акцентира, че всеки член на Екологичен потенциал има правото да извършва мандата си.

Оливер Вархеи, еврокомисар по разширението, също осъди недопускането на Андрей Ковачев на територията на РСМ и прикани страната незабавно да обясни обстановката.
 ГЕРБ сезира Европейска комисия за недопускането на Андрей Ковачев в РСМ
ГЕРБ сезира Европейска комисия за недопускането на Андрей Ковачев в РСМ

Партията осъди дейностите на управляващите на РСМ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР