Евродепутатът Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността на Северна

...
Евродепутатът Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността на Северна
Коментари Харесай

Скопие: Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността на Северна Македония

Евродепутатът Андрей Ковачев не съставлява риск за сигурността на Северна Македония. Това се споделя в изказване на Министерството на външните работи на страната.

Поне още четирима българи са били върнати от границата

От там прецизират, че в групата, с която е пътувал евродепутатът Андрей Коваче в, е имало лица, за които Министерството на вътрешните работи знае, че съставляват риск за публичното успокоение и сигурност. Евродепутатът Ковачев не е измежду тях, само че способените служби са взели такова решение поради групата, с която е пътувал.

Всеки евродепутат, който почита достолепието на страната и нейните жители, е добре пристигнал в Северна Македония, се споделя още в изказването. 

Петима български жители бяха спрени през вчерашния ден на граничен пункт

На 6 май на ГКПП „ Ново село “ Андрей Ковачев и ръководителят на фондация „ Българска памет “ доктор Милен Врабевски не бяха позволени на територията на страната. Те са пътували към българските военни гробища край Ново село за отбелязване на Деня на храбростта. Служителите на ГКПП-Златарево от македонска страна са споделили на Ковачев, че има 24-часова възбрана да влиза в страната.

Коментира един от членовете на смесената комисия по историческите въпроси

От външното ни министерство дефинираха случая като невиждан случай. 

Лидерът на ЕНП Манфред Вебер и еврокомисарят по разширението Оливър Вархей осъдиха отказа за допускането на Ковачев и още няколко души на територията на Северна Македония. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР