Евродепутатът Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността на Северна

...
Евродепутатът Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността на Северна
Коментари Харесай

Скопие размисли: Андрей Ковачев не представлява риск за сигурността

Евродепутатът Андрей Ковачев не съставлява риск за сигурността на Северна Македония. С такова изказване излезе през днешния ден Министерството на външните работи на районен съд Македония.

От там прецизират, че в групата, с която е пътувал евродепутатът Андрей Ковачев, е имало лица, за които Министерство на вътрешните работи знае, че съставляват риск за публичното успокоение и сигурност. Евродепутатът Ковачев не е измежду тях, само че способените служби са взели такова решение поради групата, с която е пътувал.

Всеки евродепутат, който почита достолепието на страната и нейните жители, е добре пристигнал в Северна Македония, се споделя в изказването:

„ За държавното управление на Северна Македония участието в Европейски Съюз е предпочитан въпрос. За задачата са предоставени всички държавни и административни запаси за сполучливото привършване на процеса на скрининг и откриването на първия клъстер – фондации.

В същото време се работи по конституционните промени, които навлизат в основна фаза, където в къси периоди работната група би трябвало да излезе с предложение за промени.

Чувствителността на този развой не оставя място за вдишване на най-малкия риск, който би повлиял отрицателно на сполучливото използване на измененията.

В тази връзка на 6 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ново село „ заради несъблюдение на изискванията за влизане в Република Северна Македония, според Закона за чужденците, на група от петима жители на Република България не беше позволено да влязат.

Допълнително бихме желали да подчертаем, че в тази група, с която е пътувал евродепутатът Андрей Ковачев, е имало лица, за които Министерство на вътрешните работи знае, че съставляват риск за публичното успокоение и сигурност. Евродепутатът Ковачев не е измежду тях, само че способените служби са взели такова решение поради групата, с която е пътувал.

Всеки евродепутат, който почита достолепието на страната и нейните жители, е добре пристигнал в Северна Македония. "

На 6 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ново Село Андрей Ковачев и Милен Врабевски не бяха позволени на територията на страната да се поклонят пред паметта на починалите на българското военно гробище в Струмица.

Последва незабавна реакция от страна на София, която съобщи, че претенциите за европейска интеграция на Северна Македония изискват прекратяване на провокациите към България, българите и представителите на европейските институции.

Този случай е заслужен за жалост, всеки член на Екологичен потенциал има правото да извършва мандата си и ще се обърна към представителите на РСМ да заявя това пределно ясно “, съобщи през вчерашния ден и ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола. 

Тя разяснява невижданата постъпка на РСМ да не допусне на територията на страната ръководителя на групата на ГЕРБ-СДС в ЕНП доктор Андрей Ковачев, който е и представител на групата на ЕНП в ЕП, отговарящ за Разширяването на Европейски Съюз и Западните Балкани. 

Оливер Вархеи, еврокомисар по разширението, осъди недопускането на Андрей Ковачев в РСМ на 6 май. 

„ Осъждаме отхвърли за влизане на евродепутата Андрей Ковачев в Северна Македония на 6 май. Призоваваме държавното управление на Северна Македония незабавно да обясни обстановката. Отказът за влизане на член на Европейския парламент е доста съществено деяние “, съобщи Вархеи в Туитър. 

Властите в Република Северна Македония не обяснили аргументите за какво не позволен българите в страната, разяснява пред БГНЕС евродепутатът Андрей Ковачев: " Имаше единствено един лист хартия на който беше записал, че не ни се позволява да влезем в страната ".

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР