Евродепутат тръгна на нощно пътуване с камион в знак на

...
Евродепутат тръгна на нощно пътуване с камион в знак на
Коментари Харесай

Заради отказа за Шенген: Евродепутат тръгна с камион през Европа

Евродепутат потегли на нощно пътешестване с камион в символ на митинг против отхвърли за Шенген. Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП е решил да покаже какъв брой чакат българските превозвачи по границите и какъв брой ощетени са от това, че към момента не ни одобряват в Шенгенското пространство. През кои от най-инфарктните, по думите му, граници е минал, какъв брой е чакал и спал ли е в камиона?

„ В момента се намирам на сърбо-хърватската граница, на пункта „ Батровци ”. Това, което виждаме тук, е оттатък въображението. Опашката е най-малко 2 дни. Така наподобява Шенген по въздух. Това няма да ни помогне и е извънредно време Австрия да го разбере. Ще отида на всички проблематични граници. Критиките, които се насочат към България във връзка с пазенето на границите, са смехотворни. Шофьорите спят на ротационен принцип, с цел да пазят камионите от мигранти. Освен приемането на бюджета, до края на мандата предстоят законодателни оферти, с които България може да покаже темперамент ”, показа пред Нова Новаков. Според него страната ни от дълго време е подготвена да влезе в Шенген.

„ В коридорите на Народното събрание се усеща, че огромната пакост към този момент се е случила. Българите са обезверени, румънците също. Те са афектирани от метода, по който се взема решение казуса. Тук не става въпрос за критерии, за покриване на дадени условия, а за извъртане и политически решения, които оказват помощ на някой да бъде избран отново ”, посочи той.  

По думите му това, че Нидерландия е споделила „ да " на България, а Австрия предлага някакви решения, е сигнал, че страната ни има късмет да влезе в шенгенското пространство.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР