Евродепуртати атакуваха Бойко Борисов по темата за борбата с корупцията

...
Евродепуртати атакуваха Бойко Борисов по темата за борбата с корупцията
Коментари Харесай

Борисов: Аз съм зелен човек – спасявахме щъркелчета и блатни кокичета

Евродепуртати нападнаха Бойко Борисов по тематиката за битката с корупцията в България. От своя страна той даде обещание до 2-3 години страната ни да се оправи с казуса.

Българските евродепутати Петър Курумбашев и Николай Бареков нападнаха премиера за корупцията. Към тях се причисли и Ска Келер от зелените в Екологичен потенциал, заяви „ 24 часа “.

„ Корупция има на всички места и водим голяма борба. Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. София имаше рецесия с боклука, когато станах кмет. Нямаше цех, нямаше нищо. Сега София след Цюрих е най-добре проведената система. В същото време, в случай че има такава корупция, каквато казвате ще има ли растеж на стопанската система и вложения. Как ще ни избират все нас преди всичко. Както сме се заели в този момент, до 2-3 години ще се оправим и то добре. Моля ви, тези наши другари, които стачкуват ми бяха съдружни сътрудници. Разделиха се на три партии с три вожда. Те са нашият най-естествен сътрудник. Не съм отговорен, че завоювах изборите. Социалистите организираха изборите и ние победихме “, отговори на офанзивите Борисов.

Ска Келер провокира най-конкретния отговор от българския министър-председател.

„ Председателството и мотив да се хвърли светлина върху страната. Има хиляди по улиците които показват в отбрана на Пирин. Много стачкуват против корупцията и едно решение за построяването на ски курорт и противозаконна сеч. Район предпазен по силата на правото на Европейски Съюз. Зачитането на върховенството на закона е значимо в Европейски Съюз. Председателството би трябвало да даде добър образец. Минаха 11 години от вашето участие. Прочетохме 11 отчета по тематиката корупция. Все още България е страната с най-вече корупция в Европейски Съюз. Много от ограниченията са контрапродуктивни. Последният закон споделя, че хората които подават сигнали са изправени пред заплахата от наказателно гонене. Има проблем и с въздействието върху медиите от страна на тъмни кръгове. Европейска комисия няма по какъв начин да пренебрегне тези обстоятелства. Трябва да се заемете с битката с корлупцията. Кажете по какъв начин да ви помогнем “, обърна се тя към Борисов.

Премиерът даде отговор и по рецензиите за Пирин като изяви подготвеност да се подпише пред евродепутатката, че в Банско няма да бъде издигната и една керемида отвън втория въжен превоз.

„ Аз самият съм зелен човек. Опазването на природата е в голяма степен предпазена от нашето държавно управление. Преди десетина дни се срещнах с природозащитните организации. Спирал съм планове с години, с цел да се излюпят щъркелчета. Министрите съм карал да придвижват персонално блатни кокичета, с цел да не ги стъпче валяк. Всичките ни планове са с тунели за мечки, вълци и костенурки. Това, което са ви споделили. Искам да подсигурявам, става въпрос а втори въжен превоз. Един единствен въжен превоз на курорта Банско. Сега има единствено един и туристите чакат на опашка с часове. Става въпрос единствено за втори въжен превоз. Сега тези хиляди се качват по път с колите си в планината. За да вървят колите го осоляваме непрестанно и десетки дървета към него умират. Не единствено няма да се допусне противозаконна сеч. България е първа в Европа по нови гори и единствена уголемява горите си. Кой вложител ще даде да му отсекат боровете? Една керемида повече няма да се постави там “, отговори Борисов на Ска Келер.

Да бъдат вкарани в пандиза Огнян Донев и Иво Прокопиев, изиска пък българският евродепутат Николай Бареков. Той назова предприемачите олигарси. Петър Курумбашев от Българска социалистическа партия също приказва за казуса с корупцията в България. „ Мечтата стана действителност. Но нито демокрацията, нито участието в Европейски Съюз са застраховка за злоупотребата с власт и корупцията “, обърна се той към Борисов.

Депутатът от Движение за права и свободи Илхан Кичук пък атакува министър председателят поради присъединяване на националисти в държавното управление. Борисов отвърна, че се е схванал с патриотите да пазят етническия модел като зеницата на окото си. Повечето непознати евродепутати изрекоха поддръжка на българското държавно управление за целите на председателството.

Елена Валенсиано го прикани от името на социалистите в Екологичен потенциал и дамите в Европа да бъде утвърдена Истанбулската спогодба. „ Именно Българска социалистическа партия взе решение да не я поддържа в Народното събрание. Ще положа всички старания да мине в Народното събрание. Насилието над дами и деца и чудовищно в цяла Европа “, отвърна й Борисов. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР