ЕвроБаскет 2017 вече е тук! От 31 август до 17

...
ЕвроБаскет 2017 вече е тук! От 31 август до 17
Коментари Харесай

Време е за ЕвроБаскет 2017!

ЕвроБаскет 2017 към този момент е тук! От 31 август до 17 септември всички баскетболни погледи на Стария континент ще бъдат отправени към четирите страни, които ще одобряват мачове от шампионата - Румъния, Турция, Финландия и Израел. Ще успее ли Испания да отбрани купата си от ЕвроБаскет 2015 или Европа ще има нов първенец в последното издание на шампионата във формата, в който то се организира през две години?

24 национални тима са разграничени в 4 групи, състоящи се от 6 отбора всяка. Букмейкърите дават максимален късмет точно на сегашния първенец Испания да завоюва шампионата, а след иберийците се подреждат Сърбия, Франция, Литва, Гърция и Хърватия.

Първенството ще бъде намерено със срещата сред Словения и Полша в Хелзинки. Мачът е първи от календара на група А, в която са още Финландия, Франция, Исландия и Гърция. Група В, чийто хазаин е Тел Авив се състои от Германия, Италия, Израел, Грузия, Литва и Украйна. Група С ще се организира в Клуж Напока, където са домакините от Румъния, както и Хърватия, Черна Гора, Унгария и първенците от Испания. Истанбул пък приема група D - Белгия, Англия, Латвия, Русия, Сърбия и Турция. Напред към четвъртфиналите ще не престават първите четири отбора в крайното класиране на всяка от групите, а мачовете от втората фаза към този момент са на директна елиминация.

ОТСЪСТВАЩИТЕ

Тази година огромна част от съзвездието на европейския баскетбол още веднъж ще бъде на линия, само че много съществено внимание се отдава и на отсъстващите имена, които не са по никакъв начин малко, а в това време не са и дребни. Милош Теодосич (Сърбия), Янис Адетокумбо (Гърция), Серхио Йул (Испания), Никола Батум (Франция), Ерсан Илясова (Турция), Данило Галинари (Италия), Никола Миротич (Испания), Никола Йокич (Сърбия), Ян Весели (Чехия) и Руди Гобер (Франция) са най-впечатляващите от тях.

ЗВЕЗДИТЕ

И макар всички, които пропущат шампионата по една или друга причина, на линия ще бъде прясно коронясан първенец на НБА - Заза Пачулия от Грузия. Новият му съотборник в Голдън Стейт Омри Каспи се чака да поведе Израел напред, до момента в който за Гърция в ролята на водач ще би трябвало да се превъплъти Йоргос Принтезис. Горан Драгич излиза в последното си състезание с екипа на Словения, като ще съобщи щафетата на Лука Дончич, а говорейки за финални танци, Хуан Карлос Наваро също ще изиграе заключителния си огромен конгрес за Испания. Връстникът му Пау Гасол (37 години) към момента не разяснява бъдещето си, а се концентрира върху играта, паралелно до по-малкия си брат Марк.

Марко Белинели е единственото НБА наличие в състава на Италия, до момента в който Черна гора ще разчита на Никола Вучевич да бъде огромната звезда и водач на състава. Йонас Валанчюнас от Торонто Раптърс ще се нагърби с тежестта в подкошието на Литва, до момента в който към този момент без Тони Паркър, отговорността за Франция ще се разпределя сред опитни фигури като Борис Диао, Нандо Де Коло и Еван Фурние. Денис Шрьодер ще бъде диригентът на Германия, а Хърватия ще разчита на тандем от най-силното състезание в света - Дарио Шарич и Боян Богданович. Богдан Богданович е най-голямата звезда на Сърбия предвид на неналичието на Теодосич и Йокич. Чудото на Ню Йорк Никс Кристапс Порзингис е подготвен за формалния си дебют за мъжкия отбор на родната си Латвия.

Ето и огромните звезди на останалите отбори - Петери Копонен (Финландия), Йон Стефансон (Исландия), Матеуш Понитка (Полша), Вячеслав Кравцов (Украйна), Томаш Саторански (Чехия), Адам Ханга (Унгария), Влад Молдовеану (Румъния), Аксел Ервел (Белгия), Дан Кларк (Великобритания), Алексей Швед (Русия), Чеди Осман (Турция).

24 отбора стартират присъединяване си на ЕвроБаскет 2017, само че единствено един от тях ще победи с трофея " Николай Семашко ". Кой ще е първенец на Европа? Ще разберем на 17 септември!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР