Евроатлантическите партии в парламента трябва бързо да обсъдят общ текст

...
Евроатлантическите партии в парламента трябва бързо да обсъдят общ текст
Коментари Харесай

До седмица да има решение за оръжие за Украйна искат от ГЕРБ

Евроатлантическите партии в Народното събрание би трябвало бързо да обсъдят общ текст за предложение за изпращане на военна помощ за Украйна, като решението за такава поддръжка следва да бъде взето от пленарна зала до седмица. Това сподели в коридорите на Народното събрание Даниел Митов от ГЕРБ.

ГЕРБ ще търсят поддръжка за предлагането си за изпращане на военна помощ от всички партии, обявяващи се за евроатлантически - " Демократична България ", " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи. " Очаквам групите, които изброих, да вземат участие интензивно в комисиите за оформяне на общ текст и по-късно в зала да гласоподават за приемането на такова решение ", уточни Митов.

" В рамките на една седмица би трябвало да стане това ", очерта и времевия период националният представител.

" Закъсняхме с това решение, то трябваше да бъде взето още в предишния парламент, само че тогава държавното управление отхвърли да предприеме сходна стъпка и в този момент наваксваме. Решението сигурно ще бъде ориентирано към това изпълнителната власт да направи обзор на наличностите, които бихме могли да доставим като военно-техническа поддръжка. Естествено в синхрон с нашите съдружници ", добави той.

Помощта за Украйна също по този начин, посочи Митов, дава опция за рационализация на българската войска.  " Това е една от задачите на сходен тип решение - да модернизираме личната си войска. Ако имаме внятно държавно управление, което знае какво прави, би трябвало да се възползва от тази опция, както направиха доста страни. "

Припомняме, на 4 май 2022 година депутатите взеха решение България да дава филантропична, само че не и оръжейна помощ на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР