Евроатлантическите партии разполагат с конституционно мнозинство в 48-ото НС, но

...
Евроатлантическите партии разполагат с конституционно мнозинство в 48-ото НС, но
Коментари Харесай

Плевнелиев: Евроатлантическите партии разполагат с конституционно мнозинство в НС, но са крайно противопоставени

Евроатлантическите партии разполагат с конституционно болшинство в 48-ото Народно събрание, само че са извънредно опълчени една на друга, съобщи Росен Плевнелиев след края на серията срещи с партии от 48-ото Народно заседание.

На поканите за диалог се отзоваха от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Български напредък ". " Продължаваме промяната ", " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България " отхвърлиха срещите, а " Възраждане " не бяха поканени.

Целта на диалозите е да се намерят допирни точки за сформиране на държавно управление без значение с кой мандат и в какъв формат, заявява Росен Плевнелиев, представен от Българска национална телевизия.

Според него отстояването на евроатлантическите полезности са основни за оправянето с провокациите у нас.

" Има не просто болшинство, а конституционно по тези полезности. Но тези евроатлантически парламентарни сили са надълбоко разграничени - от време на време изкуствено и извънредно опълчени един на различен. Много ми се щеше в един подобен миг да видя единение. Ще продължаваме да се борим за една мощна България в Европейски Съюз ", съобщи Плевнелиев.

" Тъй като геополитиката диктува дневния ред на България и света, още веднъж геополитиката може да даде решението и вкъщи ", добави Соломон Паси.

Росен Плевнелиев показа план на Декларация, която ще внесе в Народното събрание с вярата тя да бъде разисквана в пленарната зала. В документа за заложени:

Полагане на старания за връщане на парламентаризма и сформиране на постоянно държавно управление, с цел да се избегне рискът от властническо ръководство.

Приемане на законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

Мерки за битка с корупцията, като да вземем за пример - бистрота при всички публични поръчки и търгове.

Съдебна и правна промяна с конституционно болшинство, основана на институционален, а не на индивидуален метод.

Осъждане на опитите за промяна на конституционния модел и въвеждането на президентска република, защото това води до риск от властническо ръководство.

Задълбочаване на евроинтеграцията на България като единствен поръчител на тези полезности.

Присъединяване към еврозоната и Шенген.

Одобрение на втората поръчка за изтребители Ф16 за допълнение на ескадрилата на Военновъздушни сили.

Превъоръжаване на Българската войска и работа по осъществяване на уговорките към НАТО и обезпечаване на непоклатимост в Черноморския район.

Осъжане на Руската експанзия в Украйна, непризнаване на анексираните от Русия украински територии и апел към Москва да изтегли войските си.

Мерки за киберсигурността, в това число и против хибридната война.

Текстът на декларацията е координиран и с представители на политическите сили, които отхвърлиха среща с контактната група, съобщи Плевнелиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР