Евроатлантическите партии разполагат с конституционно мнозинство в 48-о НС, но

...
Евроатлантическите партии разполагат с конституционно мнозинство в 48-о НС, но
Коментари Харесай

Плевнелиев-Паси с декларация след 3-те срещи

" Евроатлантическите партии разполагат с конституционно болшинство в 48-о Народно събрание, само че са извънредно опълчени една на друга ”, съобщи експрезидентът Росен Плевнелиев след края на серията срещи с обединенията в Народното събрание.

Напомняме, че на поканите за диалог се отзоваха единствено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Български напредък. Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България отхвърлиха, а Възраждане остана без покана.

След срещи с едвам 3 парламентарни обединения, контактната група, излъчена от ГЕРБ, излезе с план на декларация, която вероятно да бъде призната от Народно събрание. Основните апел в документа са: партиите да се върнат към духа на парламентаризма; опълчване на хаоса; наказание на концепцията за конституционна смяна в посока към президентска република; поддръжка за правосъдна промяна, като до 6 месеца се планува публично разискване, а до 1 година - корекция в Конституцията; единодушие с покупката на още изтребители от САЩ; подготвеност за военна, икономическа и филантропична помощ за Украйна.

От думите на Плевнелиев се разбра, че документът  е написан на основата на свършеното дотук от него и някогашния външен министър Соломон Паси. Същевременно от Движение за права и свободи да вземем за пример показаха, че въобще не са виждали текста. Бившият президент обаче твърди, че декларацията е била съгласувана даже с тези ПГ, които отхвърлиха диалог.

Егор Глазунов

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР