Евреинът Илан Цоря е опитал да измами чалга певицата Анелия

...
Евреинът Илан Цоря е опитал да измами чалга певицата Анелия
Коментари Харесай

Скандален евреин опитал да измами Анелия с „ало схема“! Илан Цоря се натискал на Наталия Гуркова!

Евреинът Илан Цоря е опитал да измами чалга певицата Анелия с 20 000 евро, научи HotArena. Скандалната преживелица е станала преди 2 години. Анелия получила позвъняване от мъж от чужд номер, който се показал за чиновник на капиталова компания. Мъжът и развивал версия, че в случай че Анелия реши да влага в акции 20 000 евро, единствено за месец сумата и ще се удвои.

Противно на всеобщото мнение, че чалга певиците не блестят с разум, Анелия не се е вързала на опита да я преметнат. Но близо 10 000 българи попаднаха клопката на измамниците. Илан Цоря е апетитен като краля в парадайс за измамите с бинарни варианти. Това са по този начин наречените покупко-продажби с акции. Евреинът проправи пътя на крими бизнеса още през 2005-2006 година в Израел, като основава първата платформа под комерсиалното име Традо.

Първоначално софтуерът се употребява от негови марки в Израел и се оперира от тамошни прът центрове. В следствие активността се трансферира в Кипър. Започва надхитряне и игра на котка и мишка с финансовите регулатори в страните от Европейски Съюз.

През 2012 година измамникът идва в България и вкарва своето ноу-хау. Цоря – спряган като Краля на бинарните варианти, трансформира България в парадайс за преуспяване на престъпния бизнес. Условията, които дава нашата страна са съвършени – слаби и разсеяни регулатори, демократични банки, беззъбо финансово разузнаване, умни и образовани младежи с по няколко непознати езика, които против непретенциозно за стандарта на Европа възнаграждение работят в прът центровете, само че без да се замислят какво в действителност правят там.

И най-важното – задоволително наивни байганьовци, които мечтаят бързо замогване.

От България, където открива своята основна база, Цоря разпростира огромна активност и основава прът центрове както у нас, по този начин и в Грузия, Босна, Черна гора, Сърбия и Чехия. У нас ангажира положителни български програмисти, които непрестанно усъвършенстват софтуера на платформата, също така се огражда с доверени хора, част от които довежда от Израел. През 2015 година кани Гал Барак да стане негов подагент и да сътвори нов супер съвременен прът център, през който да оперират нови и нови бинарни варианти.

Дава достъп и на други подагенти до софтуера, за което прибира положителни такси. Израелецът основава няколко psp сътрудника, основният от които е Global Payment Solutions, посредством които действително спомага на събирането на присвоените средства и за това също получава сериозна комисионна. Междувременно Цоря провежда презентации, конференции, с които разпространява активността с бинарните варианти и притегля нови и нови подагенти както от България, по този начин и от чужбина.

През 2016 година мошеникът влиза в съдружничество с другия огромен „ състезател ” в бинарните варианти – Уве Ленхов. Малко по-късно евреинът демонстрира упоритост да направи нов супер програмен продукт (супер платформа), като събира финансиране от над 3 млн. евро за новия артикул. Когато е подготвен обаче, хитрецът отхвърля да го съобщи на основаното със съинвеститорите сдружение Global Finteh Solutions (GFS), респективно дъщерното сдружение „ Традолоджик сълюшънс ”. Прехвърля единствено интелектуалната благосъстоятелност (марката), само че в никакъв случай не предава сорс кодовете.

Тогава настава раздор с сътрудниците му, а Гал Барак взема решение да застане на страната на съдружниците. Илан Цоря е заставен да продаде оставка като изпълнителен шеф на Global Finteh Solutions и на негово място е назначен Гал Барак.

На 1 август 2018 година Гал Барак сезира българската прокуратура за отнемане на над 330 000 евро от сметката на GFS по делото е формирано досъдебно произвеждане, само че досега прокуратурата не може да го притегли като обвинен.

На 6 ноември 2018 година Барак се жали и в Столична дирекция на вътрешните работи за кражбата и нерегламентираното прилагане на непознат софтуерен артикул – платформата „ Традолоджик ”. Въпреки осъществените от Столична дирекция на вътрешните работи с позволение на съда претърсвания обаче софтуерът не е открит, респективно и сорс кодовете не са предадени.

Озлобен от измяната на досегашните си сътрудници, Илан Цоря провежда възмездие. За задачата наема австрийския блогър със съмнителна известност Вернер Бьон, който издава новинарския уебсайт Fin telegram, и му дава цялата информация, с която разполага за жертви на бинарните варианти в Австрия.

Новинарският уебсайт залива мрежата с ежедневни изявления. Уговорени са и жертви, които да се оплачат в австрийската прокуратура, която образува досъдебно произвеждане.

Въпреки положителните планове на австрийските прокурори да бъдат задържани и тримата – Илан Цоря, Уве Ленхов и Гал Барак, в последна сметка са задържани Ленхов и Барак, а Цоря не е даже притеглен като обвинен по австрийското следствие.

Евреинът спомага на прокуратурата – дава информация и дава отговор на въпроси, само че не споделя нищо, което касае него самия и може по някакъв метод да бъде употребявано от правораздавателната система.

Така се стига до парадокса Илан Цоря – кралят на измамите с бинарни варианти, да е чист като сълза – австрийците не го притеглят като обвинен, не го търсят, няма издадена заповед за арест. Германските управляващи го подозират, само че досега прокуратурата им си трае, а нашата напряко отхвърли да го проверява като анулира личното си разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане.

Отлично осведомени източници на HotArena разкриват, че Цоря с изключение на специалист по съмнителни покупко-продажби е и огромен познавач на родни хубавици. След като Наталия Гуркова стана вдовица тъкмо той е бил индивида, който и предложил спонсорство. Илан имал и желание да направи Гуркова рекламно лице на една от фирмите му.

Проблемите му със закона и бягството му от България обаче попречило на партньорството му с някогашната Мис България.

Инфо: hotarena.net

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР