Еволюцията на смарт часовниците достига ново ниво. Съвсем скоро британската

...
Еволюцията на смарт часовниците достига ново ниво. Съвсем скоро британската
Коментари Харесай

„Умни“ часовници на британската полиция ще сканират лица до пет пъти дневно

Еволюцията на смарт часовниците доближава ново равнище. Съвсем скоро английската полиция ще стартира да наблюдава държанието на мигранти с престъпно минало благодарение на тези устройства. Те от време на време ще сканират лицата им благодарение на технология за различаване.

Според The ​​Guardian, проектите на Министерството на вътрешните работи и Министерството на правораздаването на Англия са да подсигуряват, че лицата на обвинени мигранти се сканират благодарение на смарт часовници до пет пъти дневно.

Очаква се системата да проработи тази есен. Цената на поддръжката ѝ ще възлезе на над 7,2 милиона $. Броят на нужните часове и тяхната цена към момента не са известни.

Устройствата са разработени от локалната софтуерна компания Buddi Limited. Тя стана известна с пускането на устройства за китката на ръката, които предизвестяват, че притежателите им са в заплаха. Например, " алармени " гривни са оборудвани със датчици за рухване и автоматизирано оповестяват местоположението на потребителя в неволя.

Според схемата, създадена от английското Министерство на вътрешните работи, планува се всекидневно да се прави " наблюдаване на лицата, подлежащи на надзор от миграционната работа ". За да създадат това, потребителите би трябвало да вършат селфита със смарт часовници най-малко пет пъти дневно, след което получените изображения ще бъдат съпоставени с изображението на „ оригинала “ в базата данни. 

Данните за местоположението на потребителя и цялата информация за него ще се съхраняват до шест години. От тях също ще се изисква да съблюдават избраният им час и да не пресичат границите, оки има неразрешени зони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР