EVN България предлага няколко практични съвета на своите клиенти, които

...
EVN България предлага няколко практични съвета на своите клиенти, които
Коментари Харесай

Как да спестим от сметката за ток по празниците

EVN България предлага няколко практични съвета на своите клиенти, които възнамеряват по-дълго неявяване от вкъщи по време на коледните и новогодишни празници и желаят да спестят от сметката за ток.

Електроснабдителят припомня да изключвате всички електроуреди, които не належащо да работят във ваше неявяване. Някои от тях като тв приемник, аудио-уредба и екран би трябвало да бъдат изключени от щепсела, тъй като и в режим на stand-by те ще продължат да употребяват електрическа енергия.

Преди да напуснете дома си, уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел. инсталацията на вашия парцел. Препоръчително е да запишете показанията на електромера си преди да заминете, с цел да сравнете данните при завръщането си.

От EVN България поучават още да употребявате рационално електрическата енергия в дома си. Не покривайте и не преграждайте отоплителните уреди с мебели или тежки пердета, с цел да не спирате топлината, която отдават в помещението. Избягвайте да изключвате изцяло отоплението, тъй като по този начин стените на жилището изстиват и в следствие уредите употребяват повече сила, с цел да доближат още веднъж мечтаната висока температура.

Енергоразпределителното сдружението предлага на потребителите да употребяват енергоспестяващи крушки.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР