евиждани наводнения сполетяха сухия и горещ Дубай, след като две

...
евиждани наводнения сполетяха сухия и горещ Дубай, след като две
Коментари Харесай

Невиждан потоп в Дубай, квартали под вода, отменени полети, жертви

евиждани наводнения сполетяха сухия и парещ Дубай, откакто две денонощия продължиха проливните дъждове, съобщи Българска национална телевизия.

Истински потоп се изля върху пътища, домове и търговски центрове в Дубай, заяви Агенция Франс Прес. За малко беше спряна работата на летището вследствие на бурите, които връхлетяха Персийския залив.

В Оман пък починаха минимум 18 души.

Дубай, финансовият център на Близкия изток, беше неподвижен от мощните стихии, които провокираха необятно публикувани наводнения в Обединените арабски емирства и Бахрейн.

Флагманските търговски центрове Dubai Mall и Mall of the Emirates пострадаха от наводнения, а най-малко на една от станциите на дубайското метро водата беше дълбока до глезена. Пътища и жилищни квартали също пострадаха от тежки наводнения в региона на богатите на нефт емирства - пустинна страна, където дъждът е извънредно събитие.

Училищата в ОАЕ евентуално ще останат затворени и на 17 април.

Международно летище Дубай, най-натовареният интернационален хъб в света във връзка с пътникопотока, прекрати работа за 25 минути и анулира повече от 50 полета.

Голяма част от Обединените арабски емирства са останали под вода. В мощ е червен код за рисково време. Дъждът беше продружен и от ураганен вятър, а също и гръмотевици и светкавици.

На места улиците се трансфораха в реки, а хората са без ток, газ и питейна вода. Отменени са полети./днес.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР