Евгения Владимирова, която в края на 2021 г. беше намерена

...
Евгения Владимирова, която в края на 2021 г. беше намерена
Коментари Харесай

Орлин Владимиров призна, че е убил съпругата си Евгения. Твърди, че е станало случайно

Евгения Владимирова, която в края на 2021 година беше открита убита и изхвърлена в куфар в безлюдна околност край Перник, е била умъртвена от своя брачен партньор Орлин Владимиров. Това призна самият той в четвъртък пред Софийския градски съд (СГС), откакто за пръв път пожела да даде пояснения по делото за ликвидиране против него и татко му Пламен Владимиров.

Основният обвиняем отхвърля да е възнамерявал авансово закононарушението, каквото е обвиняването против двамата, а твърди, че при счепкване с жена си двамата са паднали и тя си е блъснала съдбовно главата в ръба на долап.

Думите му обаче опонират на съдебно-медицинска експертиза по делото, съгласно чиито изводи жертвата е била удушена посредством омотаване на няколко пласта стреч фолио към главата. Полицаи, работили по случая, пък към този момент свидетелстваха пред съда, че Владимиров-младши е разказал по време на провеждани беседи с него в полицията, че първо е душил брачната половинка си с ръце, само че не е съумял да я убие и по тази причина най-после е употребявал фолио.

Делото против Орлин и Пламен Владимирови стартира на първа инстанция през декември 2022 година Убийството на 33-годишната Евгения Владимирова беше осъществено на 13 октомври 2021 година, само че беше разкрито месец по-късно. Мъжът ѝ в началото твърдеше, че тя е отишла на фитнес и повече не се е прибрала. Дори участваше в търсенето ѝ дружно с нейни родственици и другари. Орлин Владимиров направи и няколко медийни изяви преди да бъде задържан и упрекнат.

Той беше притеглен към наказателна отговорност като причинител, а татко му Пламен – като помощник. Впоследствие обвиняванията им бяха изменени по най-тежката догадка от Наказателния кодекс, която планува за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод, от 20 до 30 години зад решетките, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
" Тогава разбрах, че съм я умъртвил "
Орлин Владимиров се намира в следствения арест от задържането си през ноември 2021 година Досега той отхвърляше да дава пояснения пред съда. Направи го в последното съвещание на Софийски градски съд по делото, преди да стартират финалните пледоарии на страните. Обясненията му бяха къси, в границите на няколко минути, през които той не съобщи, че съжалява за осъщественото.

Подсъдимият сподели, че на 13 октомври 2021 година двамата с Евгения са се скарали, след което тя се е обърнала и протегнала ръка към масата, с цел да вземе чаша. По думите му с едната си ръка той хванал дясната ѝ ръка, с която държала чашата, а с другата си я сграбчил за врата. Тогава двамата изгубили равновесие и паднали, като при рухването дамата си блъснала главата в ръба на шкафа с тв приемника. След това тя останала да лежи на земята " безжизнена ", сподели Владимиров-младши.

" Тогава разбрах, че съм я умъртвил ", съобщи Орлин пред правосъдния състав, управляван от арбитър Вера Чочкова.
 Пламен Владимиров (вляво) отхвърля да приказва пред медиите.
Той добави, че по-късно си е показал, че синът им ще се върне и ще види тази панорама, по тази причина почнал да чисти кръвта – първо с моп, а по-късно и със своята тениска. Подсъдимият сподели още, че си е показал, че детето, ще бъде " ужасено " и по тази причина е направил всичко останало. Владимиров не разясни дали има поради, че затова в продължение на месеци се преструваше, че търси жена си, в това число даваше и медийни изявленията.

След това той отхвърли да разяснява повече детайлности и на няколко пъти отхвърли да дава отговор на въпроси на съда. Съдия Чочкова го попита и дали би разказал детайлности от фамилния си живот с Евгения, само че подсъдимият отхвърли.
" Безпредметни " доказателствени претенции
След неговите пояснения братът на жертвата Николай Чорбанов изиска съда да глоби един от юристите на отбраната – Камен Михалков. Той уточни като причина неетичното му държание, най-много искане за ексхумация на тялото на убитата, което съдът отхвърли на предишното си съвещание.

Михалков пък отвърна, че е бил заплашван от близки на жертвата и по тази причина е подал сигнали против тях. Той отхвърли изказванията на Чорбанов, че с държанието си цели да предизвиква спомагателна болежка на роднините на жертвата. След къса замяна на реплики на по-висок звук сред двете страни, арбитър Чочкова съумя да вкара ред.

Последва искане от отбраната за нова експертиза, която да изследва дали върху описания от Орлин долап в дома им има следи от кръв. Адвокатите на подсъдимите настояха да бъдат направени две нови проучвания – едното да откри дали вероятно тази кръв е на жена, както и дали вероятно ДНК профилът ѝ съответствува с този на жертвата.

В поддръжка на това свое искане отбраната показа пред съда 9 фотоси на въпросния долап, на които твърдеше, че се виждат следи от кръв по единия от ръбовете му. Не стана ясно по кое време са били направени тези фотоси. Беше конкретизирано само, че те са предоставени от подсъдимия Пламен Владимиров.
 Роднини и близки на убитата Евгения Владимирова се събират на безмълвен митинг пред Съдебната палата с искане за доживотни присъди за двамата подсъдими преди всяко съвещание по делото.
След малко заседание Софийски градски съд отхвърли и настояването за глоба на юрист Михалков, и това за спомагателна експертиза. Според претекстовете, показани от арбитър Чочкова, незабавно след изгубването на Евгения Владимирова от фамилния апартамент са били конфискувани " всички движимости и находки, вероятно свързани с изгубването ", а по делото са направени биологически и ДНК експертизи.

Съдия Чочкова дефинира възможното осъществяване на нов оглед на жилището, близо две години след убийството, като " безпредметно ". Тя добави, че даже и да бъдат открити нови находки, те биха били " изначално компрометирани ", защото от този момент до момента в жилището са влизали " голям брой други лица ".
Пледоарии на 20 октомври
Процесът на първа инстанция продължава с финалните пледоарии на страните, които ще стартират на 20 октомври. След техния край се чака Софийски градски съд да произнесе присъдите на наследник и татко Владимирови.

След арестите им стана ясно, че двамата са създали признания пред престъпните психолози, работили по случая, само че в отсъствието на юрист. Пламен Владимиров беше взел участие и в следствен опит, при който беше посочил мястото, където е бил изхвърлен куфарът с тялото на Евгения.

Според проверяващите Орлин е удушил брачната половинка си с няколко пласта стреч фолио, след което се е обадил на татко си. Пламен е отишъл в фамилното им жилище в жк " Лагера ", откъдето е откарал натрупа с колата си до хвостохранилище край Перник. Именно там Владимиров-старши живее със брачната половинка си.

По време на първото разглеждане на ограниченията им за неотклонение двамата заявиха пред съда,. Четири месеца по-късно Владимиров-старши към този момент твърдеше пред магистратите, че не е взел участие в " сговор за осъществяване на незаконни действия " със сина му. Тогава той беше поради влошеното му здраве – цироза, диабет, проблеми с жлъчката и оперативно отхвърлен анус, поради които отбраната му твърди, че престоят му зад решетките е нетърпим.

През август 2022 година Софийски градски съд отхвърли да смекчи мярката му за неотклонение, само че втората инстанция почете настояването му, определяйки парична гаранция от 5000 лева Основните (САС) бяха, че въпреки да продължава да съществува обосновано съмнение, че Владимиров-старши е направил закононарушението, в което е упрекнат, заплахата да извърши друго, в случай че излезе на независимост, е намаляла.

Орлин Владимиров и татко му Пламен са с чисто правосъдно минало. Синът е IT експерт, а бащата - пенсиониран чиновник на ДАНС. През декември 1989 година Пламен Владимиров е регистриран като притежател на явочна квартира на Държавна сигурност (ДС) под псевдонима " Рила ". Орлин и убитата от него Евгения Владимирови имат наследник, който сега е втори клас.
  please wait The code has been copied to your clipboard.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР