Евгения Медведева подобри световния рекорд в кратката програма на турнира

...
Евгения Медведева подобри световния рекорд в кратката програма на турнира
Коментари Харесай

Рускиня с нов световен рекорд, но Канада води във фигурното пързаляне

Евгения Медведева усъвършенства международния връх в късата стратегия на шампионата по фигурно пързаляне, с което тимът на Олимпийските спортисти от Русия (ОСР) зае второ място зад Канада в отборното съревнование. Световната шампионка, която взе участие за първи път на олимпиада, получи 81.06 точки за своето осъществяване и усъвършенства личното си върхово достижение, сложено предходната година в Токио (80.85).

Освен международния връх в късата стратегия, 18-годишната рускиня има тези във волната (160.46) и в дуела (241.31).

Медведева преодоля куп проблеми преди олимпийските игри, в това число фрактура на костица в стъпалото, която я принуди да се откаже от финала на серията Гран при в края на предходната година. Тя беше застрашена и от допинг абсурда в целия съветски спорт, само че се измъкна чиста от него и счупи международен връх по време на олимпиада.

"Радвам се, че почувствах магията на олимпийските игри ", сподели тя.

Италианката Каролина Костер зае второто място със 75.10 точки, откакто откри своята стратегия с композиция от троен флип и троен дебелак. Канадката Кейтлин Озмънд пък позволи неточност в тройния дебелак, само че беше съвършена до края за 71.38 точки.

Световните първенци и трикратни олимпийски медалисти Теса Виртю и Скот Моър завоюваха при танцовите двойки и прибавиха още 10 точки към общия актив на тима на Канада, който води с шест пред руснаците преди втория ден.

Виртю и Моър приключиха късата стратегия с 80.51 точки, а зад тях със 75.46 останаха американците Мая и Алекс Шибутани, които са брат и сестра. Руснаците Екатерина Боброва и Дмитри Соловиев останаха на трето място със 74.76 точки.

Само петте най-хубави тима Канада (35 точки), ОСР (31), Съединени американски щати (29), Япония (26) и Италия (26) се класираха за волната част от шампионата./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР