Евгений Пригожин твърди, че задача на редовните руски войски е

...
Евгений Пригожин твърди, че задача на редовните руски войски е
Коментари Харесай

Пригожин се оплака, че положението по руските флангове край Бахмут се влошава

Евгений Пригожин твърди, че задача на постоянните съветски войски е да защитят фланговете на " Вагнер " край Бахмут - градът, който е в центъра на най-дългата и кървава борба във войната.

" Ситуацията по фланговете се развива съгласно най-лошия очакван сюжет ", съобщи Пригожин в аудиопослание.

" Всички територии, които бяха завладяни с кръвта и живота на нашите приятели в продължение на доста месеци, напредвайки с десетки или стотици метри дневно, в този момент на процедура са зарязани без пердах от тези, които би трябвало да държат фланговете ни ", сподели през днешния ден Пригожин.

Министерството на защитата на Русия съобщи по-рано, че десантни войски поддържат настъплението в западната част на Бахмут и са притиснали частите на украинската войска по фланговете.

Пригожин означи, че бойците му се намират на 625 метра от западните околности на града.

В отговор на въпрос на съветска медия по отношение на предстоящата украинска контраатака, Пригожин съобщи, че украинските интервенции " за жал са частично сполучливи ".

Ръководителят на " Вагнер " беше помолен да разяснява думите на украинския президент Володимир Зеленски, че контранастъплението на украинската войска се е забавя, защото тя е изчаква спомагателна задгранична помощ.

" Зеленски хитрува. Контранастъплението тече с цялостна мощ ", съобщи Пригожин.

Генерал Олександър Сирски, командващ украинските сухопътни сили, сподели през вчерашния ден, че съветските сили в някои елементи на Бахмут са отстъпили с до два километра вследствие на контраатаките.

Както Пригожин, по този начин и украинската войска обявиха през вчерашния ден, че силите на Киев са пробили съветски позиции наоколо до Бахмут, което съставлява забележителен прогрес за Украйна. Пригожин за следващ път упрекна съветското министерство на защитата, че не дава задоволително муниции на " Вагнер " и упрекна ведомството за неуспехите в борбата за Бахмут.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР