Евгени Пригожин съобщава в кратко гласово съобщение, че войниците му

...
Евгени Пригожин съобщава в кратко гласово съобщение, че войниците му
Коментари Харесай

Пригожин съобщи за още едно взето село северно от Бахмут

Евгени Пригожин оповестява в малко гласово известие, че бойците му са завладяли село Ягодне , северно от град Бахмут. Пресслужбата на Пригожин разгласява и фотография на бойци с флага на ЧВК " Вагнер " на входа на селото .

Засега информацията не може да бъде доказана по самостоятелен метод.

Явно съветските войски от няколко дни към този момент са обкръжили Бахмут, макар че Москва заяви за първи път за това преди месец . Превземането на Ягодне може да значи, че съветските сили усилват натиска върху града и съвсем изцяло са затворили пръстена към него.

Последният триумф на бойците на съветската частна военна компания " Вагнер ", за който бе, а по-късно за завладяването на село Берховка. Едва след това , че град Бахмут в Донецка област може да бъде обграден през март или април . Той обаче посочи, че това е " мъчно да се планува " и означи, че триумфът на Русия в обграждането на града частично зависи от това какъв брой западни оръжия бъдат доставени на Украйна .

Бахмут не е изключително огромен град , само че след многомесечни старания за удържането му има съществено алегорично значение за украинската войска . Самият Володимир Зеленски обаче към този момент съобщи, че ще пазят града, " до момента в който има смисъл ".
 Зеленски: Ще отбраняваме Бахмут, до момента в който е рационално
Зеленски: Ще отбраняваме Бахмут, до момента в който е рационално

Прогноза на украинския президент

В сводката си от довечера Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна декларират, че съветските окупатори не престават да нападат позициите в посока Бахмут, само че не се загатват обособени обитаеми места .

Във Волинското, Полеското, Северското и Слобожанското направление оперативната конюнктура остава без основни промени, не са открити настъпателни групи на съперника. 6 ракетни и 5 авиационни удара по территорията на Украина е нанесла съветската войска за последните 24 часа, а Генщабът предизвестява за продължаваща заплаха.Обстрелвани с артилерия регионите на няколко обитаеми места в Харковска и Луганска област. 

Генщабът на Украйна оповестява енигматично и за четири удара , които е нанесла, по региони със концентриране на персонален състав и военна техника на съветската войска. УНИАН оповестява за това като за съществени и прецизни удари, по сходство на метода, по който първо заяви да вземем за пример за удара по . В изискванията на дейни военни дейности информацията обаче е мъчно да бъде тествана.

Паравоенният блогър Игор Стрелков-Гиркин признава, че съветската войска търпи големи загуби и твърди, че някои бригади са били разгромени още преди да дойдат на позициите си. " Близо до Угледар неотдавна бяха отбити две бригади, те даже не съумяха да стигнат до фронта. Има повече жертви, в сравнение с в Афганистан! Хиляди умират всеки месец ", споделя Гиркин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР